Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Následky dopravních nehod

LOUNY – Hazard na silnici 

Ublížení na zdraví
V průběhu dubna se stala dopravní nehoda na silnici druhé třídy u obce Deštnice. Řidička ve věku 35 let jela ve směru od Rakovníka na Žatec, kde v prudké levotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy a dostala smyk na mokré vozovce. Její vozidlo se dostalo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozidlem. Podle dosavadních informací utrpěl řidič a spolujezdkyně středně těžká zranění. Na konci června byla řidička obviněna z trestného činu Ublížení na zdraví z nedbalosti. Za její čin jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Dopravní nehoda s těžkým zraněním
Na začátku listopadu loňského roku došlo v Lounech ke střetu vozidla s chodkyní. Řidič ve věku 41 let si zřejmě nevšiml postarší ženy, která právě přecházela ulici. Kromě této kolize na přechodu pro chodce ještě poškodil čtyři vozidla. Setrvačností totiž narazil do aut, která byla zaparkovaná při straně vozovky. Chodkyně bohužel utrpěla zranění, které lékař vyhodnotil jako těžká. Na konci června letošního roku proto policisté muži sdělili obvinění z trestného činu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

Dopravní nehoda se smrtelným následkem
Na konci června se stala kolem poledne dopravní nehoda, ve které hrály roli dva nákladní automobily a osobní motorové vozidlo. Na silnici první třídy číslo 7 ve směru od Chomutova na Prahu řidič nákladního vozidla ve věku 31 let zřejmě nepřizpůsobil rychlost a na mokré vozovce dostal smyk. Vozidlo se ocitlo v protisměru, kde se následně střetlo s osobním vozidlem, ve kterém cestovaly tři osoby. Vozidlo se v důsledku nárazu přetočilo a poškodilo návěs dalšího nákladního automobilu. U dvou cestujících v osobním vozidle došlo ke zranění, které je předběžně hodnoceno jako těžké. Jejich spolucestující však bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem. Řidič nákladního vozidla měl větší štěstí a utrpěl pouze lehká zranění. Poslední červnový den si jednatřicetiletý muž vyslechl od policistů obvinění z trestného činu Usmrcení z nedbalosti, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let. Případ je i nadále v šetření policie.

Utekl od dopravní nehody
U obce Raná na silnici I/28 ve směru od Loun na Most došlo 8. května k dopravní nehodě. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, nedržel se při pravém jízdním okraji a vjel do protisměrného pruhu, kde se střetl s protijedoucím vozidlem. Dva pasažéři tohoto vozidla skončili svou jízdu v příkopu a z nárazu utržili naštěstí jen lehká zranění. Nepozorný řidič skončil až na přilehlém poli, kde se jeho auto převrátilo. Zřejmě z obavy z postihu z místa nehody utekl. Při ohledání vozidla policisté zjistili, že se zde nachází omamné a psychotropní látky.
Na základě podstatných důkazů se kriminalistům z Loun podařilo zjistit totožnost řidiče. Jedná se o muže ve věku 34 let, který má rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Na konci července mu policisté sdělili obvinění z trestných činů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Za jeho jednání mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
11. července 2017

vytisknout  e-mailem