Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nastartoval auto domovním klíčem

CHOMUTOV - Zajímavé události uplynulých dní 

Nastartoval auto domovním klíčem
Ve svých 25letech už má za sebou obvinění z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci a krádeže. Mladý muž z Kadaně jezdil ve stříbrném Nissanu, který mu však neříkal pane. Auto si vzal v Radonicích u Chomutova, kde si jej majitelka zaparkovala. Ztrátu nahlásila na policii a ta byla úspěšná. Po několika málo dnech zadržela pachatele a nepoškozeného Nissana předala majitelce. Samozvaný motorista jej odstavil v ulici Polní v Kadani, poté, co se s ním proháněl v ulicích města. Na celém případu je kuriózní to, že auto nastartoval pomocí domovního klíče.  Aby toho nebylo málo, tak ten samý výtečník se vloupal do zaparkovaného Fordu Orion tak, že rozbil přední boční okno šroubovákem. Tento případ se však stal v Prunéřově. Sebral mobilní telefon za 1800 korun. Oprava okna přijde majitele na 3000 korun.
 
Vlezl do bytu přes balkon
Mravenčí práce policistů z Obvodního oddělení Chomutov-město přineslo své ovoce. Objasnili případ vloupání do bytu v Chomutově, na Zadních Vinohradech. Teprve 21letý mladík vylezl do třetího patra domu na balkon. Poradil si se zámkem dveří a vlezl dovnitř. S výběrem věcí si nedělala starosti. Bral vše, co se dá zpeněžit. Notebook, scanner, vrtačku, kožené sako, vojenské boty a mobilní telefon. Z bytu zmizela i velká cestovní taška, to znamená, že si zřejmě lup uložil do ní.  Na zpáteční cestu se vydal přes vstupní dveře, které vypáčil, aby mohl ven. Nakradl za téměř 14000 korun a způsobil škodu za 8000 korun. Mladý muž z Chomutova si už vyslechl podezření hned z několika trestných činů. Krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
Mstil se na autě
Mercedes Benz, černé barvy, zaparkovaný v ulici Kochova v Chomutově zlákal pachatele k trestnému činu. Přesně nezjištěným předmětem udělal rýhu po celé délce předních a zadních dveří. Podle vyjádření poškozeného, vyjde oprava na 60000 korun. Co vedlo pachatele k poškození auta a hlavně kdo je oním strůjcem, teď pátrají policisté.
 
Alkohol za volant nepatří
V Klášterci nad Ohří policisté kontrolovali řidiče Nissanu Primera. Při komunikaci z dechu 26letého muže z téhož města byl cítit alkohol. Provedená dechová zkouška podezření policejní hlídky potvrdila. Několikrát ji kvůli objektivní hodnotě zopakovali a napotřetí se stupnice zastavila na hodnotě 1,77 promile alkoholu v dechu. Řečí trestního zákoníku se šofér dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

vytisknout  e-mailem