Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Naštvala ho přítelkyně, tak rozbil cizí auto

LIBEREC - Agresivní chování se nevyplatilo 29letému muži, který v rozčilení poškodil 5. dubna 2015 v Matoušově ulici vozidlo BMW. Nyní mu hrozí roční vězení. 

Velmi dobrou práci odvedli v těchto dnech policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum. Těm se podařilo objasnit případ poškozeného osobního vozidla BMW, ke kterému došlo o velikonoční neděli v Liberci, ulici Matoušova. V noční době krátce po půl druhé hodině ráno naštvala po hádce 29letého muže jeho přítelkyně, a to tak, že z rozčilení udeřil pěstí do zadního okna na ulici do zaparkovaného osobního vozidla BMW, na kterém způsobil škodu přes 11 tisíc korun.

I přesto, že objasňování těchto případů není příliš snadné, podařilo se policistům díky jejich výborné operativní činnosti pachatele z tohoto činu usvědčit. V uplynulém týdnu tak 29letému muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který mu nyní hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.

O tom, že případů poškozování cizí věci neřeší policïsté málo a jejich objasňování není snadné, svědčí i následující statistika. V loňském roce jsme na území celého Libereckého kraje řešili celkem 550 případů, z nichž 76 se jich podařilo objasnit. Na samotném Liberecku jich bylo v uplynulém roce 290 a 43 jich policisté objasnili. Od začátku letošního roku do konce měsíce března jich policisté na území Libereckého kraje řešili celkem 145 a ve 20 případech dopadli pachatele. Z toho 60 případů se stalo na Liberecku a zatím pouze v 6 případech jsme dopadli pachatele.

15.4.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem