Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Naštvala ho řidička tramvaje, tak jí rozbil okno

LIBEREC - Na policejní služebně skončil 19letý mladík, který byl již v uplynulém roce za výtržnictví odsouzen Okresním soudem v Liberci.  

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka sdělili v uplynulém týdnu ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 19letému mladíkovi z Liberecka hned z několika přečinů najednou - z výtržnictví, poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. 

Agresivního a nevhodného jednání se mladík dopustil v sobotu 6. února 2015 v Liberci, ulici Ještědská. Krátce po šesté hodině večer ho řidička tramvaje č. 3 vykázala za nevhodné chování z dopravního prostředku a on na tuto výzvu reagoval nečekaným způsobem. Vzal kámen a rozbil jím jedno z bočních oken tramvaje. Dopravnímu podniku města Liberce a Jablonce tak způsobil škodu za bezmála 9 tisíc korun. Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn. 

Na místo se dostavila policejní hlídka z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, která agresivního mladíka zajistila a skončil tak zbytek večera na policejní služebně. Tam se ukázalo, že jeho agresivní projev nebyla jen náhoda, chvilkový zkrat, ale že mladík byl již v uplynulém roce za výtržnictví odsouzen Okresním soudem v Liberci. Po provedeném výslechu byl mladík propuštěn na svobodu, kde si počká na konečný verdikt soudu. V tomto případě mu za jeho jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 
 

15.2.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem