Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Natankoval a odjel

LIBEREC - "Zapomněl" ale zaplatit. 

Naprosto klidným dojmem působil muž, který si v něděli natankoval benzin do auta, ale už se neměl k tomu, aby ho zaplatil. Do modré felicie combi, kterou přijel na benzinku v Košické ulici, natankoval přes dvě stě litrů. Pak ještě vytáhl ze zavazadlového prostoru kanystr a i ten si naplnil. Následně  usadil pistoli do stojanu, nasedl  do auta a odjel. A rozhodně si nedělal starosti s tím, že za načerpaný benzín nezaplatil, a to přes šest tisíc korun.
Čerpadlář se ihned obrátil na policisty a podal na neznámého pachatele trestní oznámení. Policisté se jím zabývají a již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

Újezdy od benzinových čerpacích stanic nejsou bohužel ničím ojedinělým. Rovněž i čerpadláři v Liberci mají s nepoctivými zákazníky nemalé zkušenosti. Od začátku tohoto roku do dnešního dne ujelo bez zaplacení od libereckých benzinek 83 řidičů. V jednaosmdesáti případech se jednalo s ohledem na způsobenou škodu o přestupek, ve dvou o trestný čin (jeden viz výše popsaný). V souvislosti s případy, které byly kvalifikovány jako přestupky, se policistům šest řidičů, kteří odjeli bez zaplacení, podařilo odhalit.

V loňském roce za stejné období ujelo bez zaplacení  od čerpacích stanic sto dvacet šest řidičů. Ve 124 případech se jednalo o přestupkové jednání, ve dvou pak o trestné činy. Oba trestné činy se policistům podařilo objasnit a zjistit nepoctivé řidiče.

 

Vlasta Suchánková
tiskova.krplb@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem