Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Natankoval a ujel

CHOMUTOV - Vloupání do skladu, Vykradený automat... 

Natankoval a ujel
Bez placení odejel od benzínové čerpací stanice v Málkově 20letý muž z Jirkova. Do vozidla Renautl Clio natankoval necelých šestnáct litrů benzínu, 501 korun však nepřišel zaplatit, ale nasedl do auta a z místa odejel. Policisté záhy zjistili jeho totožnost, hrozí mu obvinění z krádeže. Při vyšetřování bylo totiž zjištěno, že za majetkovou trestnou činnost byl v posledních třech letech již soudem odsouzen.   
 
Vloupání do skladu
Škodu za téměř 6 tisíc korun způsobila trojice mladých mužů z Chomutova. Pachatelé ve věku 20,23 a 24 roků vnikli do nezabezpečeného objektu v centru města, kde v současné době probíhá rekonstrukce. V přízemí budovy pak poškodili dveře do skladu sanitární techniky a odcizili dvě baterie, hadice, šrouby a další věci. Pak se přesunuli do prvního patra a z jedné prodejny odnesli kosmetický přípravek. Policejní hlídka pachatele zadržela, ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
Vykradený automat
Na chomutovském sídlišti vykradl neznámý zloděj nápojový automat. Měl asi velkou žízeň, z přístroje totiž zmizelo 37 kusů nápojů různých značek. Majitel vyčíslil škodu na 650 korun, dalších 500 korun bude stát oprava poškozeného automatu. Po pachateli pátrají policejní hlídky.
 
Nenapravitelný zloděj
Do chomutovského marketu se vydal 30letý muž z Klášterce nad Ohří. V oddělení cukrovinek vzal z regálu dva kusy čokoládových tyčinek za 22 korun. Jednu stihl mezi regály ihned zkonzumovat, druhou zahodil a vydal se k pokladnám. Pracovníci bezpečnostní služby si jeho jednání povšimli, než stihl odejít z prodejny byl zadržen. Z vyšetřování vyplynulo, že s krádežemi má již zkušenosti, za stejnou trestnou činnost byl odsouzen soudem v Mostě.
 
Krádež v bytě
O počítač a fotoaparát, věci za 13 tisíc korun, přišla obyvatelka bytu na chomutovském sídlišti. Při výpovědi uvedla, že majetek jí pravděpodobně odcizil její bývalý druh, se kterým již nějakou dobu nežije ve společné domácnosti. Zřejmě si ponechal klíče od bytu , využil doby, kdy žena odešla do zaměstnání, vnikl dovnitř a uvedené věci odcizil. Pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Prodal cizí věci
 47letý muž z Kadaně si před časem pronajal od jedné pražské firmy stavební buňku. Podmínky nájemní smlouvy však zakrátko porušil, buňku vydával za svůj majetek a prodal jí další osobě za téměř 70 tisíc korun. Zástupci poškozené firmy se obrátili na policii a na nepoctivého muže podali oznámení. Ten se nyní bude zodpovídat ze zpronevěry.
Chomutov 11.08.2010

vytisknout  e-mailem