Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Natankoval a ujel

policejní hlídce však neunikl 

čerpací stanice čerpací stanice
Policisté z okresního ředitelství Náchod ve čtvrtek 11.9.2008 v dopoledních pronásledovali a dopadli nepoctivce, který již několik týdnů sužoval pumpaře.
 
Výborná spolupráce občanů, městské a státní policie přinesla své ovoce v úspěšném polapení muže, který ujížděl od čerpacích stanic bez placení. Pětatřicetiletý muž z Hradce Králové měl celkem široký akční rádius a pohyboval se mezi čerpacími stanicemi na území východních a středních Čech. Návštěva náchodského regionu se mu však nakonec nevyplatila.
 
Policie dostala hlášení od městských strážníků v Novém Městě nad Metují, že právě od pumpy ve městě odjel starší Citroen, který se pokoušel natankovat pohonné hmoty do nádob v zavazadlovém prostoru. Ačkoli se mu to pro poruchu nepodařilo, čerpadlář hned vůz nahlásil jako podezřelý z dřívějších odjezdů od pump bez placení. Hlídka dopravní policie zachytila jeho stopu o několik desítek minut později, to už řidič Citroenu stihl zdarma natankovat u pumpy na Vysokově v Náchodě a právě ujížděl pryč. Dopravní policisté začali vůz, který se vydal směrem na Jaroměř a posléze zatočil na místní silnici k obci Provodov-Šonov, pronásledovat. Citroen se snažil policistům uniknout, projížděl úzké silnice mimo obec i v obci velkou rychlostí. Dopravní hlídka se cestou spojila s operačním střediskem, které vyslalo další policisty.
 
Řidič Čitroenu se chtěl nakonec i s autem schovat v boční uličce, policejní hlídce však už neunikl. Automobil dopraváci našli zastrčený poblíž pily ve Vrchovinách. Muže, sedícího za volantem policisté řádně vyzvali k vystoupení z vozu a zadrželi. Pak ho eskortovali na obvodní oddělení v Novém Městě nad Metují.

V průběhu následného vyšetřování se do současné doby muž přiznal k patnácti případům načerpání pohonných hmot a odjetí bez zaplacení. Celkovou škodu, kterou tím pumpařům způsobil, policisté prozatím vyčíslili na částku 63.000 korun. Policejní komisař proto muže obvinil z trestného činu krádeže podle druhého odstavce, kdy muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

vytisknout  e-mailem