Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Natankoval, nezaplatil a havaroval

SOKOLOV – Řidič byl pod vlivem drog a bez řidičáku 

Dopravní policisté řeší nehodu motocyklisty, která se stala dne 20. března 2012 na křižovatce II/210 a sjezdu ze silnice R6. Řidič motocyklu Suzuki jel ve směru od Sokolova a na okružní křižovatce nezvládl řízení, s motocyklem spadl a ten narazil do zdi v křižovatce. Z místa nehody odjel, vyhledal však lékařské ošetření, jelikož při pádu utrpěl lehké zranění.
Po jeho zajištění ho policisté vyzvali k dechové zkoušce, která vyšla s negativním výsledkem. Následně byl vyznán, aby se podrobil testu na přítomnost návykových látek v těle testovací soupravou Drugwipe 5+, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Policisté dále zjistili, že motocykl není přihlášen v registru motorových vozidel a nemá přidělenou registrační značku. Řidič také nepředložil na výzvu řidičský průkaz, osvědčení o registraci vozidla a ani doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou vozidlem. Ukázalo se, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění a že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12cti měsíců.
Policisté také zjistili, že před nehodnou řidič natankoval na čerpací stanici přes jedenáct litrů benzínu, za které nezaplatil. Čerpací stanici tak vznikla škoda ve výši 400 Kč. Tím, že nezaplatil za natankované pohonné hmoty, se muž dopustil přestupku proti majetku. Řízením motorového vozidla mařil výkon úředního rozhodnutí a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky je předmětem dalšího šetření.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
21. března 2012
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem