Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Návrat na místo se nevyplatil

CHOMUTOVSKO - Neprávem získané věci si schoval i do koše; Silniční kontrola odhalila řidiče pod vlivem drogy. 

Návrat do blízkosti místa činu se vymstil 64letému muži. Ten před několika dny v obchodním centru v Chomutově našel igelitovou tašku a nechal si ji, i když věděl, že mu nepatří. V igelitce byl kromě různého oblečení například také mobilní telefon, peněženka s finanční hotovostí ve výši 500 korun anebo platební karta. Hodnota těchto věcí byla předběžně vyčíslena na 11 tisíc korun. Dotyčný měl tašku sebrat a odejít z obchodního centra pryč. Poté, co ji prohledal, měl si její obsah uschovat na dvě různá místa. Mobil si schoval do křoví v blízkosti centra a zbytek věcí včetně peněženky s platební kartou a hotovostí si měl „uložit“ do odpadkového koše v ulici Palackého.

Podezřelý byl však již po dvou hodinách díky informaci poskytnuté policistům pracovníkem bezpečností agentury dopaden. Muž, ve kterém pracovník ostrahy poznal dotyčného, jenž měl igelitku sebrat, se totiž k obchodnímu centru vrátil. Pracovník tak přivolal policejní hlídku a ta podezřelého na místě zadržela. Kromě stokoruny, kterou dotyčný prý již mezitím utratil, pak policisté majiteli všechny jeho věci vrátili.

Muž z Chomutovska si od policistů převzal podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu za jejich spáchání může v krajním případě hrozit až dvouleté odnětí svobody.

Silniční kontrola odhalila řidiče pod vlivem drogy

Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili policisté 35letému muži z Chomutova. Doplatil na to, že koncem února v nočních hodinách řídil v ulici Blatenská osobní vozidlo pod vlivem drog. Zjistili to policisté při běžné silniční kontrole, kdy muž absolvoval orientační test na přítomnost drog, který vyšel pozitivní na pervitin. Tento výsledek potvrdil i toxikologický rozbor odebraného krevního vzorku. U soudu muži hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 19. dubna 2022

vytisknout  e-mailem