Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Návrat z vinařské akce někteří podcenili

BŘECLAVSKO: V policejní síti uvízlo několik řidičů, u kterých alkohol ještě nevyprchal. 

Valtice - Uplynulý víkend proběhla v našem regionu významná vinařská akce - Valtické vinné trhy. Ochutnávka vína přilákala nejen místní vyznavače vín, ale také návštěvníky z jiných koutů naší republiky. A právě ti doplatili na zrádnost alkoholu, kterému se říká „zbytkový“. V sobotu dopoledne narazili policisté na dva podnapilé řidiče, kteří se vraceli z ochutnávky vín. Oba nadýchali kolem půl promile. O den později uvízli v policejní síti další tři  provinilci. Odborné měření na alkohol vykázalo i u nich  kolem půl promile.

Všichni se doznali, že předcházející den ochutnávali vinný mok  až do nočních hodin. I když se cítili střízliví, alkohol z těla ještě nevyprchal.
Tito návštěvníci vinařské akce zřejmě nebudou na Moravu vzpomínat nejlépe. Kromě toho, že přišli o řidičský průkaz, budou ještě  řešeni přestupkovou komisí. K celé problematice lze doplnit, že dopravní policisté během letošního roku narazili na 128 neukázněných řidičů, kterým vyšla pozitivní hodnota při odborném měření na alkohol.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 13. května 2013

vytisknout  e-mailem