Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Navrtávač francouzských oken pokračuje

Tentokrát si vyhlédl tři rodinné domky, škoda 290 tisíc korun  

 

Navrtávač francouzských oken pokračujeNavrtávač francouzských oken pokračuje

 V krajském městě opět udeřil navrtávač francouzských oken. Tentokrát si v noci na pátek 19. března 2010 vyhlédl hned tři rodinné domky.
První domek se mu zalíbil v Roudničce v ulici Do Luh. Neznámý pachatel se nejprve prostříhal pletivem na zahradu rodinné domku. Poté v oblasti kliky navrtal do plastového rámu francouzského okna díry. Dovnitř se však nedostal, jelikož byl vyrušen majitelem domu a z místa utekl. Na dveřích způsobil škodu 30 tisíc korun.
Druhou nemovitost si vyhlédl na ulici K Cikánu. I v tomto případě se nejprve prostříhal pletivem na pozemek domku. Zloděj opět v oblasti kliky navrtal do plastového rámu francouzského okna díry. Následně si otevřel dveře a vnikl dovnitř. Zatímco majitelé spokojeně spali v prvním patře, přízemí domu prohledal a ze dvou odložených peněženek v jídelně odcizil přes šest tisíc korun. Na krádež přišel majitel domu až ráno. Zloděj na dveřích způsobil škodu dva tisíce korun.
Třetí rodinný domek se mu zalíbil na Novém Hradci Králové v Jilmové ulici. Opět se na zahradu domku prostříhal pletivem. Jako v předchozích případech v oblasti kliky navrtal do plastového rámu francouzského okna díry. Přízemí domu prohledal a odcizil fotoaparát, dámské hodinky, peníze, šperky a jiné cennosti. Majitelé celkovou škodu odhadli na 250 tisíc korun.

Ve všech případech majitelé spokojeně spali v prvním patře domu. Zloděj také počítá s tím, že v přízemí jsou pokoje s nejrůznějšími cennostmi, které na noc zůstávají zcela prázdné. O krádeži se majitelé domů dozvěděli vždy až ráno.

Podle kriminalistů zloděj prvně zaútočil v noci na 9. března 2010 ve Svinarech na ulici K Lesu. Tehdy tam majiteli způsobil škodu 13.400 korun.Více informací k případu - Zloděj navrtal francouzské okno.

Navrtávač má do současné doby na svědomí čtyři rodinné domky se škodou zhruba 300 tisíc korun.
Svým jednáním se dopustil přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let.

nprap. Anna Pešavová - 22. března 2010
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Navrtávač francouzských oken pokračuje

Navrtávač francouzských oken pokračuje 

Detailní náhled

Vloupání do rodinného domu

Vloupání do rodinného domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem