Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Navrtávač v akci

Benzín z aut mizí dírkou v nádrži 

Policisté z hronovského obvodního oddělení pátrají po navrtávači nádrží osobních automobilů. Nutno dodat, že na Náchodsku to není v poslední době zdaleka ojedinělý případ. Zloděj „pracuje“ nejspíš v noci a zdá se, že není nijak stresován polohou auta, zaparkovaného třeba i u hlavní silnice.
 
Zrovna tak si počínal hronovský noční fantóm. Ráno o půl osmé majitel osobního automobilu Chevrolet Spark, který si vůz zaparkoval večer před domem na okraji hlavní silnice, zjistil, že má prázdnou nádrž, ačkoli ještě předešlého večera bylo v autě benzínu dost.
 
Záhadu zmizelého benzínu záhy vysvětlila malá dírka. Kdosi na spodní části nádrže vytvořil otvor o průměru 6 mm a tudy benzín odčerpal ven. Smutný je ovšem fakt, že zloděj si dopomohl k palivu v hodnotě 600 korun a přitom poškodil nádrž v hodnotě 7 a půl tisíc korun. Celkem tak majiteli způsobil škodu přesahující 8.000 korun.
 
Po pachateli nyní policisté pátrají. V případě, že by někdo z občanů zaznamenal podezřelý pohyb nějakých osob okolo zaparkovaných automobilů nebo měl jakékoli jiné informace vedoucí k dopadení pachatele, ať je sdělí na linku 158 nebo kterémukoli policistovi.
por. Bc. Eva Prachařová
22. 3. 2010

vytisknout  e-mailem