Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Návštěva dětí z dětského domova na policii v Semilech

Semily - Policisté pro děti připravili bohatý program ukázek policejních činností. 

4
V sobotu 3. prosince navštívily děti ze semilského dětského domova Územní odbor policie v Semilech, kde pro ně byl připraven celodenní program ukázek policejních činností.

Policisté si pro děti přijeli do domova již ráno a probudili je budíčkem. Po snídani se děti přemístily na Územní odbor, kde se jich nejprve ujal kriminalistický technik, který na simulovaném místě činu popsal základní činnosti a využívané technologie při zajišťování stop.

Poté se šly děti podívat na obvodní oddělení, kde jim policisté předvedli techniku, kterou využívají ke své práci. Na závěr si prohlédly i policejní cely.    

Během dopoledního programu bylo dětem poskytnuto malé občerstvení.

Po obědě, na který se děti vrátily do dětského domova, připravily policisté dětem asi dvoukilometrovou procházku, při které se pátralo po stopách pachatele. Dětem s pátráním po stopách pomáhal i služební pes s psovodem.

Po úspěšném vypátrání všech stop následovala v areálu policie ukázka kynologických činností, jako samotný výcvik a poslušnost psa.

V odpoledních hodinách se děti přemístily do prostor vnitřní střelnice, kde nejprve proběhla prezentace výzbroje a výstroje policie. Po ukázce a seznámení s jednotlivými druhy zbraní si děti pod dohledem instruktora služební přípravy vyzkoušely střelbu ze vzduchové zbraně. Vyvrcholením návštěvy střelnice byla střelecká soutěž dětí.

Poté již proběhlo vyhodnocení pořadí ve střelecké soutěži a předání věcných cen, které obdržely všechny děti.

Návštěvu územního odboru policie v Semilech děti zakončily večeří (špagety s omáčkou Bolognese), kterou pro ně připravily policisté z dopravního inspektorátu.

Poděkování za pěkný zážitkový den pro děti z dětského domova patří všem zúčastněným policistům.

6.12.2022
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem