Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Návštěva hřbitova ho vyšla draho

ÚO Bruntál - šel uctít památku na hřbitov a přišel o věci z auta 

Z autoservisu odcizil diagnostiku a renault
Další případ majetkové trestné činnosti šetří policisté v Rýmařově. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl přes noc z 22. na 23.3.2011 do areálu i objektu autoservisu na ulici Hornoměstská. Z dílny odcizil klíče od dvou vozidel (citroenu a renaultu) a diagnostiku zn. BOSH s notebookem. Pak vyšel ven nasedl do vozidla Citroen, které odcizenými klíčky nastartoval a přejel až k hlavní bráně, kde nechal auto odstavené. Následně dalšími klíčky nastartoval vozidlo Renault, kterým pravděpodobně rozrazil vstupní bránu do areálu a odjel. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši 200 tisíc Kč. Po odcizeném renaultu policisté vyhlásili celostátní pátrání.
 
Zmizelo sto litrů nafty
Krádež pohonných hmot oznámil 41letý muž včera 23.3.2011 bruntálským policistům. V době od 22. do 23.3.2011 neznámý pachatel odcizil z odstaveného nákladního vozidla na ulici Zahradní 100 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí 3 450 Kč.
 
Nálezy munice
Ve středu 23.3.2011 jsme měli hned dva případy nahlášeného nálezů munice.
Ve Vrbně pod Pradědem přivezl 36letý muž do sběrny na ulici Jesenická různý železný odpad a při jeho odevzdání a přebírání pracovník sběrny zjistil, že se zde nachází i nějaká munice. Věc oznámil ihned na linku 158 a operační důstojník vyslal vrbenské policisty, kteří místo zajistili. Zjistili, že se zřejmě jedná o protitankovou minu, což potvrdil i přivolaný pyrotechnik a munici si převzal k likvidaci.
V Rusíně našel 58letý zemědělec při práci na poli leteckou pumu o váze 25 kg, kterou zajistili přivolaní albrechtičtí policisté. Také tuto munici si převzal následně přivolaný pyrotechnik k likvidaci.
 
Byl uctít na hřbitově památku zesnulým a přišel o věci z auta
Několika desítek minut, kdy majitel nebyl u svého vozidla a šel na hřbitov v Třemešné uctít památku svých zesnulých příbuzných, využil dosud neznámý pachatel, který se během patnácti minut včera 23.3.2011 násilně vloupal do zaparkovaného vozidla Renault. Ze zadního sedadla odcizil tašku, ve které byla také peněženka, finanční hotovost 600 Kč, doklady a také platební karta. 64letému majiteli způsobil pachatel škodu ve výši 6 300 Kč. 
 
Nevěnoval se řízení náklaďáku a skončil převrácený v příkopě
V 11,50 hodin dne 23.3.2011 mezi Václavovem a Bruntálem jel 39letý cizinec s nákladním vozidlem Daf s přívěsem. Při jízdě se plně nevěnoval řízení a najel na rovném úseku koly soupravy za zpevněnou část vozovky. Sjel do pravého silničního příkopu, kde se převrátil náklaďák na bok. Při nehodě došlo k částečnému vysypání přepravovaného nákladu, kterým byl substrát rašeliny a poškozením sloupků ohradníku blízkých pastvin. Ke zranění nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 452 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

24.3.2011

vytisknout  e-mailem