Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva odešla pravděpodobně i s cizí peněženkou

KLADENSKO - Pachatel z odcizené platební karty provedl několik plateb. 

Dne 1. března 2021 se na policejní služebnu v Kladně dostavil učinit oznámení o krádeži peněženky poškozený čtyřicetiletý muž.

Poškozený ponechal v době od 28. února do 1. března 2021 na jednu noc u sebe na návštěvě v bytě v Cihlové ulici v Kladně třiatřicetiletého muže z Kladenska. Při odchodu host z bytu odešel pravděpodobně i s peněženkou hostitele. Obsahem peněženky byla finanční hotovost, osobní doklady a platební karta.  Podezřelý muž prostřednictvím odcizené platební karty učinil dosud několik plateb, čímž vznikla škoda 1 000,-Kč. Celkem vzniklá škoda, která byla odcizením majiteli způsobená činí 6 500,-Kč.

Policisté obvodního oddělení Kladno venkov tento případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů po podezřelém pachateli pátrají.

Policie ČR opětovně upozorňuje občany, jakmile zjistí ztrátu nebo odcizení platební karty, aby provedli okamžitou blokaci, neboť bezkontaktní platební kartou lze odčerpávat finance i bez PIN kódu. Dále vyzýváme občany, aby u svých platebních karet neměli zapsaný přístupový PIN kód, jelikož tímto usnadňují zlodějům a i nepoctivým nálezcům zneužít bez problémů jejich platební kartu a připravit je o finanční hotovost.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. března 2021

vytisknout  e-mailem