Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Navštěvoval cizí domy

LITOMĚŘICE – Škoda přesahuje 100 tisíc korun; Okradená seniorka 

Z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 26letého muže z Českolipska. Mladý muž v období od listopadu 2013 do měsíce dubna 2014 vnikl násilným způsobem do několika rodinných domů na Litoměřicku, v jednom případě ho zlákalo také zaparkované osobní vozidlo a za použití násilí vnikl do jedné z rekreačních chat na Ústecku. V některých případech mu vloupání usnadnili poškození tím, že např. nechali okno zajištěné pouze sítí proti hmyzu či otevřenou vstupní branku na zahradu domu. Kořistí obviněného byly předměty, které mohl následně zpeněžit. Celková škoda je vyčíslena na více než 100 tisíc korun a trestní stíhání obviněného je dále vedeno na svobodě.
 

Okradená seniorka
V rodinném domku na Podřipsku navštívila 78letou paní neznámá žena, která uvedla, že jí jde vrátit 1 tisíc korun jako údajný přeplatek za odběr elektřiny. Důvěřivá seniorka vzala ženu do domu a šla se podívat, zda nemá peníze na rozměnění 5 tisíci korunové bankovky, kterou jí dotyčná předložila. Protože neměla potřebné finance na rozměnění, přeplatek neobdržela. Dále si neznámá žena zapisovala seznam elektrických spotřebičů v domě a po jejím odchodu seniorka zjistila, že jí chybí finanční hotovost ve výši 28 tisíc korun a vkladní knížka. Okradená seniorka vše oznámila na policii a k popisu neznámé ženy uvedla, že byla asi 170cm vysoká, ve věku okolo 30let, bílé pleti. Pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody pátrají po neznámé pachatelce roudničtí policisté.
 

Auto není trezor
Finanční hotovosti uložené v přihrádce spolujezdce v zaparkovaném vozidle se zmocnil za použití násilí neznámý pachatel. Do vozidla vnikl na jedné z litoměřických ulic na sklonku uplynulého týdne v dopoledních hodinách. Poškozený opustil vozidlo na několik minut a přišel o více než 10 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají litoměřičtí policisté.
 

Litoměřice, 5. 6. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem