Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Návštěvy hřbitovů

KLATOVSKO - V sobotu 2. listopadu - Památka zesnulých. Řidiči buďte opatrní. 

     V sobotu 2. listopadu  na den "Památka zesnulých", občané ve zvýšené míře navštěvují na různých místech hřbitovy. Velmi často jsou parkoviště u hřbitovů na odlehlých místech a tohoto využívají pachatelé k páchání trestné činnosti.. 
Občané nechávají ve vozidlech kabelky, tašky, fotoaparáty a po návratu zjistí, že vozidlo je poškozené - rozbité okno, porušený zámek ve dveřích, poškrábaný lak, otevřený zavazadlový prostor a nejvíce se podivují, že pachatelé odcizí různé věci. Ve většině případech pachatelům postačí několik minut, aby vnikli do vozidla.
     Poškození oznamují na policii nejen ztrátu kabelky, ale i jejího obsahu - osobních dokladů např. občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas, různé průkazky, kartičku pojištěnce zdravotní pojišťovny i doklady od vozidla.
Dalším překvapením pro okradené občany bývá i odcizení platební karty peněžního ústavu. Krádeže mobilních telefonů, svazek klíčů od domu nebo bytu nejsou výjimkou.
 
Doporučujeme - nezanechávejte ve vozidlech na viditelných místech žádné doklady, tašky a cenné věci.
 
   V rámci předcházení krádeží věcí z vozidel, policisté na Klatovsku umístili na vstupních místech na hřbitovy preventivní letáky s doporučeními pro návštěvníky. 
     V pátek 1. listopadu 2013 probíhá i na Klatovsku zvýšený dohled policistů, kdy chtějí preventivně působit na majitele vozidel, předcházet krádežím věcí. Policisté na parkovištích u hřbitova v Klatovech předávali kartičky s doporučeními od policie, jak předcházet vloupání do vozidla.
     V rámci preventivních akcí policisté budou ve zvýšené míře dohlížet i na řidiče, protože se očekává zvýšený provoz vozidel na komunikacích. Na přelomu měsíce října a listopadu vyjíždí i mnoho tzv. "svátečních" řidičů, kteří mohou na vzniklé situace v silničním provozu reagovat nepřiměřeně.
Řidiči - buďte opatrní a tolerantní!
 

                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
1.11.2013 

vytisknout  e-mailem