Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Navštívil šest cizích zahrad

MOST - Policisté ho nyní dopadli + další info  

 

Policisté již znají jméno pachatele, který během několika hodin stihl bez pozvání majitelů navštívit v Meziboří šest zahrad. Podle nich se jedná o 24letého muže. Ten ve čtyřech případech vlezl i do zahradních domků. Cizí prostory prohledal a co se mu hodilo, si přivlastnil. Jednalo se kabely, set top box, strunovou sekačku a grilovací náčiní. Celková škoda, kterou majitelům způsobil, byla vyčíslena na téměř 6.500 korun. Většinu lupu zpeněžil a finance potom použil pro svoji potřebu. Litvínovan kradl v minulém týdnu, nyní si již převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Na šikmé ploše se navíc neocitl poprvé, soud nad ním v posledních třech letech kvůli majetkové kriminalitě vynesl rozsudek. Případem se ve zkráceném přípravném řízení zabývají mezibořští policisté.


 

Řídil s pervitinem v těle

Pervitin koloval v těle mladého řidiče, kterého v listopadu kontrolovali mezibořští policisté. V tu chvíli seděl 19letý mladík za volantem Fiatu. Podezření na požití drogy nyní potvrdil znalecký posudek z oboru toxikologie. Mladý muž si v těchto dnech od policistů přebíral sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Zapomněla zamknout auto, zloděj toho využil

O tom, že zapomnětlivost se nevyplácí, se přesvědčila žena z Litvínovska. V ranních hodinách zaparkovala v Litvínově služební vozidlo značky Renault a odešla. Když se za necelou hodinu k autu vrátila, bylo vybrané. Zmizely z něj věci za téměř 18 tisíc korun. Zloděj se tam dostal celkem lehce, uživatelka totiž vůz zapomněla uzamknout. Litvínovští policisté případ šetří jako přečin krádeže. Po pachateli pátrají.


 

Ve škole se kradlo

Bunda v šatně jedné mostecké školy zaujala kohosi neznámého. Kvůli tomu se do úschovny věcí vloupal. Poškozenému odcizením oděvu způsobil třítisícovou škodu. Skutek šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádež vloupáním.


 

Okraden na ulici

V nočních hodinách byl na ulici v Mostě okraden muž středního věku. Lapka, který si ho vyhlédl, mu z ruky vytrhl mobilní telefon a pelášil pryč. Poškozenému tím způsobil škodu ve výši jednoho tisíce korun. V případě dopadení hrozí pachateli postih za přečin krádež na osobě. Nyní po něm pátrají mostečtí policisté.


 

Z auta vysál naftu

Policisté mosteckého obvodního oddělení pátrají po neznámém pobertovi, který si jako svůj terč vybral vozidlo Ford Tranzit a z něj vyčerpal naftu. Podle uživatele auta se jednalo o 35 litrů pohonné hmoty. Celková škoda včetně poničení vozu byla předběžně vyčíslena na 9.400 korun. Pachateli hrozí v případě dopadení trest za spáchání přečinů krádež vloupáním a poškození cizí věci.


 

Zlákalo ho autorádio

O autorádio přišel majitel vozidla značky Škoda Fabia, které stálo zaparkované v Podkrušnohorské ulici v Litvínově. Zavinil to neznámý nenechavec. Ten se činil pod rouškou tmy a nakonec odcházel s majetkem v hodnotě 6 tisíc korun. Nyní po něm pátrají litvínovští policisté. Věc je šetřena jako přečin krádež vloupáním.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 16. prosince 2011


 


 

vytisknout  e-mailem