Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Navštívili sklepní kóje a garáž

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději kradli nejen kola, ale i slivovici a okurky. 

Uherskohradišťští policisté řeší od včerejšího dne tři vloupání do sklepních kójí a garáže. V noci z úterý na středu 24. února navštívil zloděj sklepní prostory bytového domu v ulici Jana Žižky v Uherském Hradišti. Po vypáčení petlice u sklepní kóje čtyřiačtyřicetileté majitelky ukradl lyže a dvoje lyžařské boty. Škoda je vyčíslena na šest tisíc korun.

Ve středu v té samé ulici zloděj úřadoval ještě i v odpoledních hodinách. Pro změnu navštívil jiný bytový dům. U sklepní kóje opět vypáčil petlici a ukradl dětské horské kolo zn. Merida, černé barvy se žlutými nápisy. Majitel vyčíslil škodu na deset tisíc korun.

Třetí vloupání včera přišel oznámit majitel rodinného domu v ulici Michalská ve Starém Městě. Zloděj ze středy na čtvrtek 28. ledna překonal bránu a oplocení dvoru, odkud ukradl jízdní kolo zn. Author Stratos. Poté se dostal do garáže. V jeho rukou skončily tři sady klíčů, tři elektrické měřicí přístroje, dva pracovní kabáty, taška s nářadím, sada vidlicových klíčů, brašna na kolo a vzduchová puška. To ale nebylo vše. Z vedlejší místnosti odnesl dvě vrtačky, kleště a ráčnu s nástavcem a šroubením. A aby toho neměl málo, nepohrdl ani deseti litry slivovice a několika lahvemi zavařených okurků. V tomto případě se škoda vyšplhala na necelých třiadvacet tisíc korun.

Zlodějům za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříleté vězení. 

Krádeže vloupáním do sklepních prostor jsou v bytových domech poměrně častým skutkem. Vedle důkladného zabezpečení vlastních kójí a přístupů do sklepních prostor, je na místě dbát na důsledné zamykání vstupních dveří do domů a častou kontrolu uvedených prostor. Na důsledné zamykání a zabezpečení vstupních dveří by měli dbát i majitelé rodinných domů. 

25. února 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem