Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Návykové látky a řidiči

KLATOVSKO - Pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. 

      V sobotu 15. února 2014 byl policisty kontrolován ve 3.30 hodin v Klatovech v ulici Koldinova místní 23letý muž, který řídil vozidlo zn. Suzuki. Muž se na výzvu podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,74 a opakovaně 1,04 promile alkoholu a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Další řidič byl ve stejné ulici kontrolován v 10.45 hodin policisty z dopravního inspektorátu. Třicetišestiletý muž z obce u Klatov řídil vozidlo zn. Škoda 120 a dechová zkouška byla provedena s výsledkem 0,62 a opakovaně 0,60 promile alkoholu.    
     V Horažďovicích byl v sobotu 15. února 2014 v 15.30 hodin kontrolován řidič vozidla zn. Audi A4 na ulici Strakonické. Muž ve věku 21 let z obce na Táborsku se podrobil testu na užití návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin. 
V neděli 16. února po ulici Strakonické jel v 10.30 hodin 22 letý muž z obce na Horažďovicku s vozidlem zn. Suzuki a byl kontrolován v ulici Tyršova. Test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin a metanfetamin. 
       V Sušici byl v neděli v 10.45 hodin kontrolován řidič vozidla zn. Škoda Felicia muž ve věku 27 let ze Sušicka na ulici Nádražní. Muž se podrobil testu na návykové látky a tento byl pozitivní na amfetamin a konopí. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření, ale odmítl odběr krve.
Uvedení čtyři řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků.
 
  
                                                               
 
nprap. Ladmanová Dana
17.2.2014

vytisknout  e-mailem