Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Návykové látky a řidiči

ROKYCANSKO -Řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. 

     Dne 17. listopadu dopoledne zastavila hlídka dopravních policistů v Rokycanech v ulici Svazu Bojovníků za svobodu vozidlo značky Renault. Při kontrole policisté vyzvali řidič k předložení dokladů předepsaných pro řízení a provoz vozidla. Žádný z dokladů ale nepředložil. Poté co policisté zjistili z dostupných evidencí, že se jedná o čtyřicetiletého muže, vyzvali jej k podrobení se dechové zkoušky. Ta byla pozitivní, na displeji přístroje se ukázala hodnota bezmála 0,5 promile.

     Ve stejný den odpoledne zastavila hlídka v Holoubkově vozidlo Škoda Octavia, které jelo od Těškova ke křižovatce ve směru na Mýto. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů k řízení a provozu vozidla. Poté co šestadvacetiletý muž prokázal svoji totožnost předložením dokladů, vyzvali jej policisté k dechové zkoušce a testu na omamné a psychotropní látky. Test na alkohol byl negativní, ale test na drogy byl s pozitivním výsledkem na cannabis a amfetaminy. S ohledem na pozitivní test se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve.

     Druhá hlídka dopravních policistů stejného dne pár minut po šestnácté hodině v ulici Malé náměstí v Rokycanech kontrolovala cyklistu, kterého při kontrole vyzvali k podrobení se dechové zkoušky, které se dvaapadesátiletý řidič odmítl podrobit.

     Posledním hříšníkem, kterého dopravní policisté za uplynulý prodloužený víkend šetří je čtyřicetiletý cizinec. Policisté cizince ve vozidle Renault kontrolovali v ulici Masarykovo náměstí. Z dechu muže, kterého v den jeho narozenin kontrolovali policisté, byl cítit zápach alkoholu, a proto jej vyzvali k dechové zkoušce. To se potvrdilo, když přístroj detekoval téměř dvě promile alkoholu v dechu. Cizinec přiznal, že předchozího dne alkohol požíval. Policisty mu byl zadržen řidičský průkaz a jeho jednáním se policisté nadále zabývají.


nprap. Hana Kroftová
22. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem