Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Návykové látky a řidiči

KLATOVSKO - Osmnáctiletý řidič nadýchal 2,53 promile alkoholu a devatenáctiletá žena měla test na návykové látky pozitivní. 

     V neděli 8. února letošního roku řídil 18letý muž z Tábora vozidlo zn. Peugeot 307 z parkoviště v obci Špičák po komunikaci do Železné Rudy, když se vracel zpět tak ve 21.05 hodin uvízl ve sněhové závěji u účelové komunikace. Policisté jej v rámci hlídkové činnosti zpozorovali a následně zkontrolovali. Provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 2,28 a opakovaně 2,53 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden i odběr krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V Horažďovicích byla v sobotu 7. února 2015 kontrolována řidička 19letá žena z obce na Plzni-jihu, která řídila vozidla zn. Peugeot 106 ve 23.50 hodin. Provedený test na užití omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žena byla převezena k lékařskému vyšetření do nemocnice v Sušici a byl jí zadržen řidičský průkaz.
 
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
9. 2. 2015

vytisknout  e-mailem