Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Návykové látky v krvi šesti řidičů

ZNOJEMSKO: Jednalo se o alkohol, marihuanu a extázi v sobotu a neděli. 

     Šest nezodpovědných řidičů uvízlo v policejní síti v průběhu uplynulé soboty a neděle. Jednalo se o čtyři muže a dvě ženy ve věku jedenadvacet až čtyřicet let za volanty osobních aut. Čtyři jsou z našeho regionu a po jednom z Hodonínska a z Brna. Pět z nich bylo pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem jiných návykových látek.
     2,39 promile byla nejvyšší hladinu alkoholu v krvi, kterou jsme zjistili u osmatřicetiletého řidiče vozu Renault. V sobotu před sedmnáctou hodinou projížděl Vídeňskou ulicí ve Znojmě.
     1,62 promile nadýchal jedenadvacetiletý majitel Škody Octavia v Hrušovanech nad Jevišovkou v sobotu v jednu hodinu v noci.
     1,31 promile proudilo v krvi devětatřicetiletému řidiči vozu Hyundai v sobotu v osm hodin večer na ulici MUDr. Jana Janského ve Znojmě. 
     0,97 promile nadýchala jedenadvacetiletá řidička Audi v sobotu ve tři hodiny v noci v Hrušovanech nad Jevišovkou. Všem jsme na místě zadrželi řidičský průkaz.
     0,64 promile alkoholu měl čtyřicetiletý řidič Opelu Vectra v obci Vítonice v sobotu ve dvě hodiny v noci. Muž Z Brna navíc ani nevlastní řidičský průkaz.
     Šestý případ neoprávněného usednutí za volant se týká čtyřiadvacetileté ženy z našeho regionu. V sobotu o půl desáté večer projížděla se Škodou Felicia Přímětickou ulicí ve Znojmě. Při silniční kontrole vyšlo najevo, že před jízdou užila marihuanu a extázi, což také sama potvrdila. V současné době má také platnou blokaci řidičského oprávnění. Ani jeden z uvedených řidičů nesměl pokračovat v další jízdě.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 26. října 2015

vytisknout  e-mailem