Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Navýšení nehodovosti o víkendu

Bruntál- Alkohol a řízení, skončila na střeše, střet cyklistů a další 

 
 Dopravní situace
            Dopravní policisté šetřili v pátek 8.6.2012 jednu nehodu s vážnějším zraněním cyklisty, v sobotu 9.6.2012 tři dopravní nehody a jednu železniční nehodu, ke které došlo krátce před 15 hodinou v souvislosti s padlým stromem ležícím napříč přes železniční trať. Následně došlo k  vykolejení motorového vlaku o dvou vagonech, který jel ve směru od Milotic nad Opavou do Bruntálu. Vše se obešlo bez zranění. V danou dobu cestovalo ve vlaku celkem sedm cestujících. Celá věc byla tentýž den předána vyšetřovateli drážní inspekce.
Rovněž i v nedělní den byly zaznamenány tři dopravní nehody, které si vyžádaly dvě lehká zranění. V jednom případě byla u řidiče zjištěna jízda pod vlivem alkoholu s následným nárazem do sloupu. 
 
Využil chvíle nepozornosti
37letému muži z Olomoucka bylo 10.6. 2012 sděleno podezření z přečinu krádeže. Muž měl dne 26.5. 2012 v době obědů v prodejně rychlého občerstvení na Radniční ulici v Rýmařově odcizit dámskou kabelku. V uvedené době si seniorka ve věku přes 75let odložila svou kabelku u stolu a šla si objednat jídlo k pultu. Tohoto využil podezřelý a volně odloženou kabelku odcizil. Starší ženě tak vznikla škoda okolo 250 Kč. Podezřelý se takového jednání dopustil i přes skutečnost, že již byl za obdobný přečin v dubnu letošního roku OS v Olomouci odsouzen k trestu obecně prospěšných prací. 
 
Několik víkendových krádeží a vloupání
V nočních hodinách 9.6.2012 se pravděpodobně dva pachatelé dostali po rozbití skleněné výplně dveří do prodejny potravin na ulici Nádražní v Krnově. Odtud si odnesli na dvě desítky čokolád, přes 200 kusů krabiček cigaret různých značek a přes 30 láhví s alkoholem. Rovněž odcizili i finanční hotovost ve výši okolo 7 tisíc Kč. Předběžně vyčíslená škoda se celkově pohybuje okolo 30 tisíc Kč. Na místě byl přítomen i policejní psovod se služebním psem Gasem který vypracoval stopu od místa činu.
Následným šetřením byly zjištěny dvě podnapilé osoby, které se pohybovaly několik desítek metrů od místa činu, u kterých bylo nalezeno větší množství cigaret a rovněž i několik čokolád. Nadále probíhá šetření a prověřuje se možná souvislost těchto dvou osob s tímto případem. Jedna osoba byla vzhledem k vysokému stupni podnapilosti (přes 2 promile alkoholu v dechu) převezena na PAZS v Opavě. 
 
Dne 9.6.2012 v nočních hodinách šetřili bruntálští policisté vloupání do restaurace v obci Svobodné Heřmanice. Po poškození mříží i okna se dostal neznámý pachatel do objektu. Z výčepu pak odcizil finanční hotovost ve výši přes 10 tisíc Kč. Nic jiného si z restaurace pachatel neodnesl.  
Další případ, který byl oznámen dne 9.6.2012, se stal opět v obci Svobodné Heřmanice. Zde neznámý pachatel vniknul, pravděpodobně v době od 2.6.2012 do ranních hodin dne 9.6.2012, do objektu místní tělovýchovné jednoty. Zde vše prohledal, ale nic neodcizil. Vznikla pouze škoda poškozením ve výši okolo 1 300 Kč.   
 
 
Střet cyklistů
Ve večerních hodinách dne 8.6.2012 došlo na ulici Pastýřské v Krnově k nehodě mezi dvěma cyklisty. Zde pravděpodobně 16letý cyklista vyjel ze svého jízdního pruhu, najel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím 61letým cyklistou. Muž po střetu utrpěl zranění oka a frakturu obličejového skeletu a byl hospitalizován v nemocnici v Krnově. Dechová zkouška na alkohol byla u mladého cyklisty negativní. U druhého cyklisty vzhledem k rozsahu poranění nebyla na místě provedena.     
 
 
 
Zaměřil se na objekt bývalé školky
Ve čtvrtek 7.6.2012 bylo sděleno podezření z přečinu krádeže 19letému mladíkovi, který si měl v průběhu měsíce března 2012 vytipovat pro svou trestnou činnost objekt bývalé mateřské školky v obci Hynčice u Města Albrechtic. Odtud odcizil železnou branku s výpletem, poklop kanálu odpadních vod, střešní svod v délce okolo 5m. Z vnitřních prostorů budovy pak odnesl 13 kusů plechových poklopů akumulačních kamen. Celkem se škoda vyšplhala na částku přes 8 tisíc Kč.    
 
 
Alkohol  a  řízení
O skutečnosti, že osoba posilněná alkoholem za volant nepatří, se přesvědčil i 37letý řidič z Albrechticka.
Ten dne 9.6.2012 krátce před 24 hodinou projížděl s osobním vozidlem Subaru Forester obcí Město Albrechtice směrem na Žáry. Vlivem předchozího požití alkoholického nápoje nezvládl na přímém úseku komunikace řízení ( na místě provedená zkouška na alkohol u řidiče vykázala stoupající tendenci: první měření 1,88 promile a po 15 minutách 2,00 promile alkoholu v dechu). Řidič vjel s vozidlem do levé poloviny komunikace a následně za její levý okraj, kde přední částí narazil do sloupu veřejného osvětlení, které vyvrátil a zcela poškodil. Řidič byl RZS převezen do nemocnice v Krnově, kde se vyloučilo možné zranění způsobené následkem nehody. Na vozidle vznikla škoda okolo 150 tisíc a na sloupu okolo 10 tisíc Kč.     
 
 
 
Skončila na střeše+ foto
Mezi obcemi Zátor a Nové Heřminovy nezvládla po 18 hodině dne 10.6.2012 37letá řidička vozidlo 
Renault Megane. Při projíždění pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu a povaze komunikace a na mokrém povrchu dostala smyk. Řidička sjela do příkopu, kde se vozidlo otočilo na střechu. Při nehodě utrpěla žena lehká zranění a byla převezena do nemocnice v Krnově.
Zkouška na alkohol byla negativní. Škoda na vozidle byla odhadnuta ve výši okolo 30 tisíc Kč.
 
 
 
Víkendová policejní akce - Rázová
V souvislosti s konáním hudebního festivalu Lochfest v obci Rázová bylo ve služebním obvodu OOP Bruntál ve dnech 9.6. 2012 až 10.6.2012 provedeno bezpečnostní opatření.
Policejní akce byla zaměřena na zajištění veřejného pořádku a dodržování bezpečnosti v silničním provozu. Zaměřeno bylo rovněž na problematiku podávání alkoholu osobám mladším 18let a pátraní po osobách a věcech.  
Do akce bylo nasazeno velké množství sil a prostředků a to jak z řad uniformované policie, tak i kriminalistů z SKPV. Řádově se jednalo o pět desítek policistů ÚO Bruntál. V průběhu akce bylo v jednom případě šetřeno narušení veřejného pořádku, kdy se jednalo o přestupek proti občanskému soužití. V jednom případě u řidiče vykázala dechová zkouška hodnotu do 0,24 g/kg alkoholu v dechu a ve čtyřech případech zjištěny přestupky v silniční dopravě, které byly na místě vyřízeny v blokovém řízení (ve většině případů se jednalo o nevyhovující technický stav vozidel). V souvislosti s akcí nebyla vypátrána žádná hledaná osoba ani věc.


 
Ležel opilý na lavičce
V neděli 10.6.2012 krátce před 17 hodinu bylo oznámeno, že před prodejnou potravin na ulici Bezručova ve Vrbně pod Pradědem leží na lavičce silně opilý muž, který vzbuzuje veřejné pohoršení. Byla vyslána hlídka, která nalezla 63letého muže na určeném místě. Ten si stěžoval na silné bolesti a nemohl se hýbat. Na základě toho byla přivolána RZS. Po jejím příjezdu muž odmítl lékařskou pomoc a rovněž se odmítal podrobit dechové zkoušce na alkohol. Vzhledem k tomu, že muž byl zjevně silně podnapilý, nemohl chodit a špatně artikuloval, bylo rozhodnuto o jeho převozu na PAZS v Opavě, kde mu po příjezdu byla naměřena hodnota 3,83 promile alkoholu v dechu.           
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem