Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ne každý je lhostejný

Hospoda terčem zloděje s krumpáčem 

V noci z úterý na středu 27. 1. 2010 vyjížděli královédvorští policisté na základě telefonického oznámení od všímavého občana do obce Mostek. V uvedené obci se měl dle oznamovatele pohybovat podezřelý muž s krumpáčem. Navíc si měl podezřelý v blízkosti místní restaurace a pošty svítit baterkou.
Na základě rozhovoru s oznamovatelem policisté zjistili, že s největší pravděpodobností došlo k vloupání do místní restaurace. Oznamovatel navíc mužům zákona sdělil směr odchodu podezřelé osoby z místa. Policejní hlídka vyrazila po „horké stopě“ a v čerstvě napadeném sněhu nalezla stopy po obuvi. Sledování trasologických stop je dovedlo až zaparkovaném vozidlu značky Škoda, ve kterém jako náhodou seděl neznámý muž. „Řidič“ u sebe neměl žádné doklady, proto policisté museli provést úkony vedoucí ke ztotožnění neznámého pána.
 Následnou kontrolu místní restaurace policisté zjistili, že zde ze zadní strany skutečně došlo k násilnému vniknutí do objektu. Podezřelý krumpáčem násilím vnikl do restaurace, odkud odcizil finanční hotovost ve výši převyšující 10 tisíc korun. Výše škody na poškozeném technickém vybavení restaurace nebyla ze strany majitele dosud přesně vyčíslena.
Podezřelý muž byl na místě s ohledem na zajištěné stopy zadržen pro podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci. Za uvedené protiprávní jednání může soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky.
 Závěrem je nutné zdůraznit, že místním policistům velice pomohla právě všímavost jednoho z občanů, kterému není ochrana majetku lhostejná. V každém z nás by měla být snaha pomoci druhým. Každý by si měl uvědomit, že všímavost, rychlá a výborně vyhodnocená reakce vedla k zadržení pachatele téměř na místě činu.

npor. Bc. Pavel Faktor, DiS. 
28. 1. 2010
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem