Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ne všichni využili svátky k odpočinku

NÁCHODSKO – Policisté řešili desítky drobných krádeží i sprejerství 

Volného dne navíc využili různí lidé k různých účelům. Někteří k odpočinku a nabrání nových sil, někteří k výletům, jiní pak k páchání nepravostí. Policisté na Náchodsku  ve dnech od 4. do 7. července 2013 vyjížděli k desítkám oznámení o drobných krádežích a výtržnostech.
 
vloupání rozbité oknoMezi trestnými činy dominovaly trestné činy majetkového charakteru, převážně kapesní krádeže a krádeže z rekreačních obydlí.
 
Zahradní domky a kůlny
V Broumově policisté od pátku 5. 7.  pátrají po pachateli vloupání do zahrady a chatky, odkud zloděj odnesl bazén a různé nářadí. Majiteli tím způsobil škodu dvou tisíc korun. Zahradní kůlnu si vyhlédl také pachatel v Šonově. Vnikl do stodoly, z níž odcizil různé elektronářadí v celkové hodnotě osmi a půl tisíce korun. Ilustrační foto Policie ČR
 
Náhoda či umysl? 
Na Libné u Teplic nad Metují v pátek 5. 7. policejní hlídka vyjížděla k požáru zahradní chatky. Protože vyšetřovatel hasičů nevyloučil ani cizí zavinění, policisté se případem i dále zabývají. Majiteli vznikla škoda ve výši 30.000 korun.
 
seniorka na nákupu
Peněženky v taškách snadným cílem
Zloději se nevyhýbali ani obsahům cizích kapes a peněženek, ba právě naopak. Zmizení peněženky z nákupní tašky přišel v pátek 5. 7. odpoledne ohlásit zákazník jednoho ze supermarketů v Jaroměři. Zloděj mu vytáhl peněženku s finanční hotovostí 700 korun a všemi osobními doklady. Další peněženka, která nevydržela čekat na svoji majitelku při nákupech se ztratila z tašky na košíku majitelce v supermarketu poblíž středu města v Náchodě. Měla v ní několik desítek korun a dvě platební karty. Ilustrační foto Policie ČR
 
Tmavé brýle za pět prstů
Cizí sluneční brýle si chtěl v pátek 5.7. přivlastnit 17letý výrostek v Jaroměři–Josefově. Strhl je přímo z nosu o dva roky mladšímu chlapci a utekl s nimi pryč. Ten si ovšem krádež líbit nenechal a oznámil vše na policii. Brýle musel poberta vrátit a bude se muset zodpovídat z přečinu krádeže při sobě.
 
Jen se otočil na barové židli
Krádeže pokračovaly i ve sváteční sobotu 6. 7.  Návštěva baru se notně prodražila 24letému mladíkovi v Jaroměři. Položil si na bar peněženku se všemi doklady a penězi a otočil se k přátelům. To ale neměl dělat. Jeho neopatrnosti využil ihned dosud nezjištěný poberta, hbitě se peněženky zmocnil a zmizel s ní pryč. Jeho lup čítal 5.000 korun v hotovosti, občanský i řidičský průkaz majitele peněženky.
 
vlakModrá, bílá, fialová, zelená - veselý ničitel
Protiprávní řádění se nevyhnulo ani vlakům. Počmáranou vlakovou soupravu objevili v pátek 5. 7. ráno pracovníci drah v objektu nádraží v Jaroměři. Dosud neznámý pachatel posprejoval levý bok vlaku odstaveného na druhé koleji nádraží. Vymaloval barevný obrazec s nápisem GANG BANG MORE DICK o rozměrech téměř metr na metr přes bok vagónu. Škodu dráhy vyčíslily na 6.000 korun. Sprejerovi za poškození vlaku hrozí až roční trest odnětí svobody. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
8. 7. 2013 ve 14. 15 hodin

vytisknout  e-mailem