Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ne/zabili se

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Z osmi sebevrahů za deset dní se šest podařilo zachránit.  

 

Za uplynulých deset dní se policisté na Uherskohradišťsku dozvěděli o osmi lidech, kteří se rozhodli spáchat sebevraždu. Šest z nich se podařilo zachránit, dva lidé svou sebevraždu dokonali.

V pátek 29. června vyjížděli policisté nejdříve k železničnímu mostu přes Moravu mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm. Tam se jim podařilo zachránit staršího muže, který stál na vrcholu oblouku se smyčkou kolem krku.

O pár hodin později volala vyděšená žena, že akorát dotelefonovala se svým manželem, který jí řekl, že je na chatě a je se oběsit. Uherskohradišťští policisté vyjeli i se ženou okamžitě na místo. Na trávníku u chaty uviděli ležet sedmapadesátiletého muže. Poté co přišli blíž, zjistili, že je naštěstí živý. Záchranná služba jej následně odvezla k hospitalizaci do nemocnice.

V neděli 1. července večer vyjížděli policisté do okolí obce u Uherského Brodu. Tam byl v autě muž, který si vyvedl z výfuku hadici do auta, v němž seděl. Třicátníka nalezl jeho otec, který od svého syna dostal zprávu, že se loučí. Muž byl živý převezen do nemocnice.

O několik dní dříve vyjížděli policisté do obce poblíž Buchlovic. Spáchat sebevraždu se tam chystala téměř šedesátiletá žena. Buchlovickým policistům se podařilo ženu najít a zabránit jí v jejím sebevražedném jednání.

Do obce poblíž hranic se Slovenskem vyjížděli uherskobrodští policisté, kterým volala nešťastná žena, kterou slovně napadl její bývalý manžel a poté jí řekl, že se jde oběsit. Policisté muže našli tak rychle, že jim muž se sebevražednými sklony řekl, že si na sebevraždu ještě nestihl nic nachystat. Policisté mu v dechu naměřili 2,6 promile a převezli jej do protialkoholní záchytné stanice.

Ve stejný den vyjížděli hradišťští policisté do Starého Města, odkud volal muž, že vidí chlapa, který přelezl zábradlí na nadjezdu a chystá se zřejmě skočit dolů. Hlídka okamžitě vyrazila na místo, kde po příjezdu naštěstí našla onoho mladého muže ležícího na zemi naštěstí ještě na nadjezdu. Zpět přes zábradlí jej strhl jeho známý těsně před příjezdem hlídky. Mladý muž se opil a kvůli nešťastné lásce chtěl skočit a tím život skončit.

V těchto deseti dnech ovšem svou sebevraždu dokonali jeden osmdesátník a jeden padesátník.


 

2. červenec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem