Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebáli se řídit vozidlo, ačkoliv měli vysloven zákaz

Praha venkov – VÝCHOD – Oba kontrolovaní muži nerespektovali rozhodnutí správního orgánu týkající se řízení motorových vozidel. 

Úvalští policisté během silniční kontroly zastavili v pátek 30. června kolem 15. hodiny vozidlo zn. Opel Corsa, které řídil třiačtyřicetiletý muž. Řidič přijížděl k místu svého bydliště v Úvalech, kde byl policejní hlídkou zastaven. Provedením lustrace řidiče a vozidla policisté zjistili, že muž má od loňského listopadu Městským úřadem v Kolíně na dva roky vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, o kterém byl osobně vyrozuměn. Z důvodu vyřešení svého nezodpovědného jednání muž dobrovolně následoval policisty na služebnu, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Po prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Tentýž den krátce před 23. hodinou se stejného jednání dopustil i pětadvacetiletý mladík, který vjížděl do obce Předboj. Jeho vozidla zn. Škoda Fabie si všimla policejní hlídka z Odolené Vody, která muže předepsaným způsobem zastavila. Během kontroly dokladů potřebných pro řízení se mladík policistům sám přiznal, že nemá řidičský průkaz, neboť i jemu byl správní orgánem vysloven zákaz řízení všech vozidel, který platil ještě pro následujících šest měsíců. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, která byla jako v prvním případě negativní.

Mladík se však nevyhnul na služebně policie v Odolené Vodě sdělení podezření ze spáchání stejného přečinu, jako u výše zmíněného případu, za který mu také hrozí trest za mřížemi až na dva roky.

nprap. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – východ
11.7. 2017

vytisknout  e-mailem