Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná munice

LITOMĚŘICE – Během jednoho dne policisté zneškodnili dva granáty 

V pondělí v dopoledních hodinách přijali policisté oznámení o nálezu munice u zahrádkářské kolonie na Třebenicku. Po příjezdu na místo se potvrdilo, že se jedná o nevybuchlý dělostřelecký granát. Z důvodů bezpečnosti bylo provedeno jeho zneškodnění přímo na místě.
 

Další nález munice byl oznámen v pondělí ve večerních hodinách z lesního prostoru u obce Rašovice. Dělostřelecký protipancéřový granát byl funkční a byl odvezen k likvidaci na určené místo.
 

V případě takovýchto nálezů policisté doporučují policisté s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.
 

Odnesl celý automat
Neznámý pachatel odcizil v uplynulém týdnu na vrcholu hory Říp automat na pamětní mince. Vytržením automatu ze zdi a jeho odcizením způsobil škodu odhadovanou na několik desítek tisíc korun. Pro trestný čin krádeže hrozí neznámému pachateli v tomto případě až tříletý trest odnětí svobody.
 

Nevydařený lup
V nočních hodinách z neděle na pondělí se vloupal neznámý pachatel do obytného domu u obce Úštěk. Vypáčil dveře do kotelny domu, ale nic si neodnesl. Naštěstí mu jeho jednání překazili obyvatelé sousedního domu, kteří ho vyrušili a přivolali policejní hlídku. Poškozením dveří způsobil škodu ve výši dvou tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření z trestného činu pokusu krádeže a porušování domovní svobody.
 

12. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem