Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nebezpečně předjížděl i senior

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Do nebezpečných manévrů se pustil i sedmdesátiletý muž.  

 

Když dopravní policisté v pondělí dopoledne dohlíželi na provoz na tranzitní silnici I/50, spatřili na obchvatu Kunovic osobní peugeot, který se v mírné pravotočivé zatáčce rozhodl předjíždět nákladní auto s návěsem i přesto, že neměl rozhled pro bezpečné předjetí. Peugeot začal předjíždět a v tom jela v protisměru octavia. Vznikla kolizní situace, která naštěstí skončila bez nehody a případného zranění. Policisté vyjeli za peugeotem a zastavili jej. Jeho sedmdesátiletý řidič se dopustil závažného přestupku, který mnohdy vede k tragickým nehodám, a zákon jeho spáchání trestá pokutou od pěti do deseti tisíc korun a až ročním zákazem řízení. Vzhledem k závažnosti přestupku uložili policisté sedmdesátiletému řidiči kauci ve výši osmi tisíc korun, kterou muž zaplatil na místě.

Hlídka buchlovických policistů spatřila mezi Polešovicemi a Nedakonicemi fabii a rozhodla se zkontrolovat jejího řidiče. Zastavila jej a vyzvala k předložení dokladů. Jediné, co starší muž mohl hlídce předložit, byl doklad totožnosti. Řidičský průkaz ani doklady k vozidlu neměl. Policisté zjistili, že je nikde nezapomněl, protože řidičský průkaz vůbec nemá. Je tak podezřelý ze spáchání přestupku za který mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun. Zakazovat mu další jízdu bylo v tomto případě zbytečné, protože devětapadesátiletého muže z blízkého zahraničí policisté zatkli. Hodonínský soud na něj totiž vydal příkaz k zatčení. Muž tak přímo putoval na policejní oddělení k dalším krokům v trestním řízení.

Pokutu od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky si vysloužil dvaatřicetiletý muž, který v sobotu večer řídil auto ze Starého Města do Huštěnovic. Vezl v něm ještě své děti a to i přesto, že byl zjevně opilý. K takovéto cestě se rozhodl po rozepři a napadení své manželky. Policisté, kteří přijeli celou situaci řešit, jej vyzvali k dechové zkoušce na alkohol a k lékařskému vyšetření, ale muž oboje odmítl. Kromě tohoto přestupku v dopravě s ním policisté začali řešit podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 25. – 31. 7. 2014

 


 

Počet zjištěných přestupků

25. - 31. 7. 2014

18. - 24. 7. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

2

6

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

18

123

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

11

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

3

Telefonování za jízdy

2

4

Špatný technický stav vozidla

14

11

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

4

Chodci

2

1

Cyklisté

18

3


 

 

 

 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

1. srpen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem