Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečně předjížděl na přechodu

Písek – Řidič na přechodu ohrozil mladou dívku, z videa z palubní kamery vozu mrazí. (video pod článkem) 

Písečtí dopravní policisté pohotově zareagovali na video zveřejněné na sociálních sítích, během soukromého prohlížení příspěvků policista shlédl také video zachycující nebezpečné předjíždění na přechodu pro chodce v Písku, ze dne 17. února v odpoledních hodinách a okamžitě začal jednat.

Každý, kdo video viděl, jistě nešetřil expresivními výrazy, naštěstí vše dopadlo bez zranění, a dívka je v pořádku. Ať vedlo řidiče k nebezpečné jízdě cokoli, takovéto chování na silnicích je neomluvitelné!

Policisté se s videem seznámili dne 19. února a začali prošetřovat všechny okolnosti, zjistili si důležité osoby, které také předaly policistům další informace, a dostali se až k osobě, která měla vůz řídit. Policisté zmapovali běžný pohyb vozidla a došli až k tomu, kam řidič s vozem pravidelně jezdí, kde parkuje.

Dne 23. února již muž své chování vysvětloval na policejní služebně, díky precizně zpracovaným podkladům se muž k nebezpečné jízdě doznal a policisté případ dále předali správnímu orgánu, kde muži hrozí několikatisícová pokuta i trest zákazu řízení.

por. Mgr. Kamila Čuřínová ingrišová, pi.pis@pcr.cz

1. března 2021

vytisknout  e-mailem