Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nebezpečné pronásledování

KARLOVARSKO – Své bývalé družce vyhrožoval zabitím. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 24 letého muže z Nejdku, kterého obvinili ze spáchání přečinů Nebezpečné vyhrožování a Nebezpečné pronásledování.

Takového jednání se měl dopustit od roku 2015, kdy soustavně vyhledává osobní blízkost jeho bývalé 22 leté přítelkyně. Tu opakovaně kontaktuje na různých místech, kam poškozená chodí, nebo v místě jejího trvalého bydliště. V rámci každého takového kontaktu jí vyhrožuje újmou na životě a zdraví a jeho agresivní chování se stupňuje.

Jeho jednání vyvrcholilo v úterý dne 27. února 2018, kdy opět kontaktoval poškozenou v místě jejího bydliště. Ta však na jeho výzvu odmítla přijít před dům. Proto jí začal vulgárními výrazy nadávat a vyhrožovat jí zabitím, které umocňoval nožem v ruce. Žena s obavou o své zdraví a život zavolala na pomoc policisty.

Již v minulosti obviněný muž své tehdy ještě družce vyhrožoval ublížením na zdraví a vulgárně jí nadával a dokonce jí i bil. Za to byl již odsouzen soudem. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce dnes ráno rozhodl a obviněného poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová
2. 3. 2018

vytisknout  e-mailem