Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečně vyhrožovali ...

DĚČÍN - Pět zajímavých případů z děčínského regionu 

Zlostné výpady
 
VARNSDORF - Od března loňského roku po dobu deseti měsíců rozesílal bývalý zaměstnanec pražské bezpečnostní agentury přidruženým společnostem hanlivé zprávy a obtěžující e-maily. S tím je teď konec. Rozzlobený muž už v tuto chvíli čelí sdělení podezření z přečinu nebezpečné pronásledování, jehož se dopustil tím, že se snažil poškodit dobré jméno společnosti v očích obchodních partnerů poškozené firmy a vzbudit tak nezájem o její služby. Jeho záměr se mu vymkl z rukou a  v důsledku svého neuváženého jednání se poté ocitl na policejní stanici.
 
Vzbudil strach
 
KRÁSNÁ LÍPA - Partnerské vztahy končívají různě. Ten z Rybniště skončil osmadvacátého dubna 2012 sdělením podezření z přečinu nebezpečného obtěžování, jelikož bývalý partner napadané ženy nedokázal ovládat své chování a v ženě opakovaně vzbuzoval obavu o její život. Agresivní útočník nejen, že oznamovatelku verbálně napadal, ale sem tam se uchýlil i k fyzickému napadání. Žena se rozhodla neúnosnou situaci ohlásit na místní obvodní oddělení a výtržník může nyní očekávat trest v podobě zákazu činnosti, případně nucenému pobytu za mřížemi v délce až jednoho roku.  
 
Policii neutekl
 
RUMBURK - Využil nedostatků v oplocení a během letošního března vnikl na pozemek v rumburské Jiříkovské ulici, odkud si zanedlouho odnesl nalezený litinový kotel. Ten na místě rozebral a vzal s sebou. Některé části kotle zajistili rumburští policisté ve zdejší sběrně. Škoda, vyčíslena poškozenou organizací, přesahuje  částku osmnáct tisíc korun. V pátek sedmadvacátého si místní nenechavec vyslechl ústy policejního inspektora sdělení podezření pro přečin krádeže.
 
Bunda nalezena !
 
DĚČÍN – Před devíti dny zavítal do baru v Boleticích pětadvacetiletý Českolipák. Odnesl si s sebou bundu, jež mu ovšem nepatřila. Venku jí prohledal. Po kapsách nalezl klíče a doklady s osmnácti stovkami, které si nechal pro svou potřebu. Pak bundu bez peněz zahodil v blízkosti místa krádeže. Tam ji nalezla policejní hlídka a navrátila majiteli. Děčínským policistům se podařilo „kápnout“ na pachatele oznámené krádeže, a tak od pátku minulého týdne čelí sdělení podezření další lapka, který se potloukal na území našeho města.  
 
Zmizel VW Transporter
 
DĚČÍN – Tři sta tisíci korunami vyčíslil svou škodu majitel černého VW Transportera, kterého v uplynulých dubnových dnech zanechal odstaveného na parkovišti v Bynově. Na místě přítomní policisté z děčínského obvodního oddělení po provedení všech neodkladných úkonů vyhlásili po odcizeném vozidle celostátní pátrání a po okolnostech zmizení auta nyní pátrají. Za krádež takového rozsahu nabízí trestní zákoník peněžitý trest, případně až pětiletý pobyt ve státní věznici.    
 
 
Děčín 30. dubna 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 208, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem