Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nebezpečné vyhrožování

Jeseník - Agresor nerespektoval vykázání ze společného obydlí, nakonec byl vzat do vazby 

 

Z přečinu nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo sděleno obvinění 59letému muži ze Staré Červené Vody. Jeho o deset let starší manželka a 31letý syn zavolali policisty na pomoc již 16. února v noci. Oběma 59letý muž vulgárně nadával a vyhrožoval zabitím. Vzhledem k agresivnímu chování přistoupili policisté k vykázání útočníka ze společného obydlí a přilehlé zahrady na dobu 10 dnů. Protože byl muž pod vlivem alkoholu a hrozilo, že bude v napadání pokračovat, byl zajištěn do policejní cely. Tímto to však pro celou rodinu nekončilo.

Když byl následující den útočník propuštěn z cely, k rodinnému domu se vrátil. Opět svým příbuzným vyhrožoval a nadával. Po setmění si dokonce přinesl žebřík a potajmu se vkradl dovnitř. Matka se synem ze strachu před naplněním výhrůžek opustili dům a vše oznámili na policii. Protože se 59letý muž schoval na půdě, policisté pro jeho vyhledání použili svého čtyřnohého pomocníka.

Po tomto incidentu se útočník na svobodu již nevrátil. Z policejní cely byl převezen k okresnímu soudu, který rozhodl o jeho vzetí do vazby.

por. Ing. Tereza Neubauerová

vytisknout  e-mailem