Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečné vyhrožování

České Budějovice - Muž středního věku vyhrožoval újmou na zdraví před hlavní poštou. 

 

Policisté obvodního oddělení České Budějovice – město od včerejšího odpoledne vyšetřují případ nebezpečného vyhrožování se zbraní v ruce. Krátce po poledni byly vyslány před hlavní poštu policisté oddělení hlídkové služby, že zde ohrožuje ostatní osoby muž se zbraní v ruce. Policisté krátce nato na místě zadrželi 36 letého muže, který měl u sebe skutečně střelnou zbraň, kdy se jednalo o plynovou pistoli. Muž jevil známky požití návykových látek, proto byl převezen k lékaři a poté umístěn do policejní cely.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že zadržený měl verbální incident s jiným mužem a na důraz svých slov vytáhl pistoli, kategorie D (na kterou není potřebný zbrojní průkaz). Naštěstí nebyl nikdo zraněn, ani bezprostředně ohrožen na životě a zdraví.

Dnes ráno si českobudějovičtí policisté zadrženého muže převezli na oddělení, kde mu předali sdělení podezření ze spáchání přečinů Nebezpečné vyhrožování a Výtržnictví. Věc je řešena formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů stane muž před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

14. října 2016

vytisknout  e-mailem