Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nebezpečné vyhrožování

NOVOJIČÍNSKO - události 

Během sobotního dne sdělili kriminalisté z Nového Jičína obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování čtyřicetiletému muži. Ten měl v polovině minulého týdne na jednom z turistických okruhů v okolí Kopřivnice slovně urážet dvě ženy, které kolem něj náhodně procházely.  Následně proti nim vytáhl nůž a začal jim vyhrožovat, že je zabije. Ženy z místa utekly a celou událost nahlásily na policii. Na základě získaného popisu začali policisté po nebezpečném pachateli ihned pátrat a díky jejich výborné osobní a místní znalosti skončil podezřelý muž v pátek večer v policejních poutech. V současné době je umístěn v cele předběžného zadržení a během dnešního dne bude soud rozhodovat, zda bude stíhán vazebně.

Nejedná se o ojedinělý případ nebezpečného vyhrožování, kterého se měl obviněný dopustit. Začátkem měsíce listopadu měl s nožem v ruce vyhrožovat čtyřiadvacetiletému myslivci, který se v danou chvíli nacházel na posedu nedaleko Lichnova. Když si agresivní muž všiml, že myslivec má u sebe střelnou zbraň, zalekl se a z místa odešel. Trestného činu nebezpečného vyhrožování se měl obviněný opakovaně dopouštět také při návštěvě jedné z prodejen potravin v Kopřivnici. Zde během nakupování vulgárně urážel personál a vyhrožoval jim fyzickou újmou.   

Obviněnému, který byl již v minulosti trestán pro násilnou trestnou činnost, nyní hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.  


Nový Jičín 18. prosince 2017

por. Mgr. Petr Směták
komisař oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem