Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vydírání

HRADECKO - Dva muži skončili ve vazbě. 

V tomto týdnu jsme zadrželi dva muže ve věku 33 a 30 let, po kterých jsme vyhlásili celostátní pátrání. Starší z mužů je obviněn z trestných činů nebezpečné vyhrožování, vydírání a zpronevěra. Mladší jen z vydírání. Oběma mužům hrozí až osmileté vězení. Trestného činu vydírání se dopustili společně v sobotních (6.10.) odpoledních hodinách před jednou restaurací v Nechanicích, kdy slovně i fyzicky napadli dva známé, kteří jim vraceli půjčené peníze. Vrácená částka se však obviněným mužům nelíbila a chtěli po nich další peníze. Vyhrožovali jim, že zabijí je i jejich rodiny a několikrát je udeřili pěstí do obličeje. Mladšího z mužů se nám podařilo zadržet v pondělí dopoledne v místě jeho bydliště na Bydžovsku a staršího, který se ukrýval až v úterý ráno v Novém Bydžově. Z důvodu jeho předchozí trestné činnosti (krádeže, vydírání, výtržnictví, útok na veřejného činitele) a z důvodného podezření, že je ozbrojen, jsme ho v evidenci pátrání označili jako nebezpečného pachatele a při zadržení jsme použili donucovací prostředek hrozbu střelnou zbraní. 
Z trestného činu zpronevěry a nebezpečného vyhrožování  je obviněn proto, že od jedné paní převzal 1,1 milionu korun, které měl na základě smlouvy o dílo použít na rekonstrukci jejího domu. Práce měl ukončit 1.10.2018, což však nedodržel a z celkové částky minimálně 600 tisíc použil pro vlastní potřebu. Když žena po něm chtěla práci nebo peníze zpět, začal ji slovně urážet a vyhrožovat usmrcením jejím i celé její rodiny.
Včerejšího dne policisté podali státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce návrh akceptoval a oba od soudu putovali přímo do vazební věznice.

por. Iva Kormošová
11.10.2018, 10.45

vytisknout  e-mailem