Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nebezpečné vyhrožování

V ruce držel zbraň, byla to hračka 

Všemi okolnostmi případu, který byl oznámen v pondělí 11. července se v současné době zabývají rokycanští policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. Ke slovní rozepři, která měla vyústit ve vyhrožování se střelnou zbraní v ruce však mělo dojít o den dříve v Mýtě. 
Dle dosud zjištěných informací měl 37mi letý muž po předchozí slovní hádce namířit na 71letého muže střelnou zbraň a vyhrožovat poškozenému usmrcením, což v něm vzbudilo důvodnou obavu o život.  Následným šetřením bylo zjištěno, že agresor měl držet v ruce plastovou imitaci pistole, která byla v rámci provedených služebních úkonů zajištěna. 
Další šetření všech rozhodných skutečností vedoucích k řádnému a objektivnímu posouzení věci je nyní realizováno ze strany rokycanských kriminalistů. Dle zatím shromážděných informací měl agresor  svým jednáním naplnit znaky skutkové podstaty přečinu nebezpečné vyhrožování. Pachatel, který se takového protiprávního jednání dopustí se zbraní hrozí dle trestního zákoníku  odnětí svobody  až na tři léta, nebo zákaz činnosti.

nprap. Bc. Jana Tomková
12.7.2011


 

vytisknout  e-mailem