Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nebezpečné vyhrožování

Jeseník - Třiadvacetiletý mladík okrožoval nejen svoji matku, ale i jiné obyvatele Vidnavy 

 

Z pokračujícího přečinu nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody bylo sděleno podezření 23letému muži z Vidnavy. Poprvé se těchto přečinů dopustil v říjnu loňského roku. Tentokrát si na mušku nevzal pouze svoji matku, sestru a sousedy, ale i jiné obyvatele Vidnavy.

Pár dnů poté, co se na začátku ledna vrátil z vazební věznice, přišel do bytu své 45leté matky, kterou opakovaně verbálně urážel, fyzicky napadal a vyhrožoval jí zabitím. Pětačtyřicetiletá žena syna ve svém bytě strpěla pouze z důvodu obavy o svůj a dceřin život. Svého teroru syn zanechal až v momentě, kdy mu matka slíbila, že na něho nezavolá policii.

O týden později začal před prodejnou potravin vulgárně nadávat nezletilému chlapci, který nereagoval na jeho oslovení a příkaz vydání cigarety. Pouze u nadávek nezůstalo. Chlapce začal honit a vyhrožovat mu zabitím. Naštěstí byl rychlejší než agresor a dokázal utéct. Když doběhl domů, zalarmoval své rodiče. Nakonec se 23letý mladík bezdůvodně vrhl na chlapcova otce, povalil ho na zem a i mu začal vyhrožovat fyzickým zneškodněním. Při prověřování události pak mladík policistům nadýchal více jak 4 alkoholu.

Chování agresora pak vyvrcholilo ve čtvrtek 10. února, kdy se chtěl dostat do bytu matky. Ta v žádném případě syna dovnitř pustit nechtěla, proto se zapřela o dveře.

Policistům se 23letého muže podařilo zadržet hned následující den a dnes 14. února byl z policejní cely převezen do vazební věznice.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

14. února 2011

vytisknout  e-mailem