Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nebezpečí na internetu

Novojičínsko - Seminář zaměřený na nebezpečné komunikační jevy. 

Skrytá šikana, která je fenoménem doby ovlivňuje chování a psychiku dětí a mládeže ve školách. Mnohdy je těžké vůbec rozpoznat, zda k něčemu dochází. Šikana spojená s internetem a komunikačními prostředky je zákeřná a zanechává u postižených jedinců daleko větší stopu.    

Novojičínští policisté společně s Městem Nový Jičín, pořádají seminář pro pedagogické pracovníky a policisty, zaměřený na nebezpečné komunikační jevy jako je např. kyberšikana, sexting, kybergrooming a kyberstalking, rizikové sdílení osobních údajů a problematiku sociálních sítí. 
V jednodenním semináři s názvem Rizikové chování na internetu“ se účastníci dozvědí, jaké jsou jeho projevy, průběh a důsledky. Seminář povedou zkušení lektoři národního projektu E-Bezpečí (www.e-bezpeci.cz).

Projekt E-Bezpečí“ zaměřený na prevenci, edukaci a intervenci v oblasti rizikového chování na internetu realizuje Centrum prevence rizikové virtuální komunikace, Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci (www.prvok.upol.cz).


Zájem o tento seminář je opravdu velký. Kapacita 60 účastníků je již naplněna. Přihlásily se čtyři desítky pedagogických pracovníků z celého Novojičínska a další část tvoří policisté, kteří s touto problematikou pracují. Předpokládáme, že se nám společně podaří o daném problému rozvést diskuzi, a vzájemně se dozvíme různé formy těchto projevů z praxe. Také si předáme informace, jak která škola s tímto problémem přišla do styku a jak jej řešila. Věříme, že pořádaný seminář bude přínosem pro všechny, kteří se jej zúčastní.


Termín konání semináře je 6. května 2011 od 08.30 hod. v budově Policie ČR, Územního odboru Nový Jičín.

 

 Fotogalérie ze semináře zde:

 

Tisková zpráva ze dne 2. května 2011.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem