Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečnou jízdu ukončil všímavý občan

LITOMĚŘICE – Řidič nadýchal 1,99 promile! 

V polovině týdne ve večerních hodinách přijel na čerpací stanici na Roudnicku řidič, který jevil známky podnapilosti. Po natankování paliva do osobního vozidla chtěl pokračovat v jízdě. Naštěstí mu v tom zabránil náhodný svědek, který také přivolal policejní hlídku. Dechová zkouška potvrdila požití alkoholu a 66letý řidič nadýchal 1,99 promile! Poté již následoval policisty na služebnu, kde mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Spadla klec

Litoměřickým kriminalistům se na základě operativního šetření podařilo objasnit dva případy vniknutí do rodinných domů a jedno vloupání do rekreačního objektu. Tyto skutky má na svědomí teprve 19letý mladík z Českolipska. S cílem získat majetkový prospěch vnikl na sklonku uplynulého roku opakovaně do neuzamčeného rodinného domu na Štětsku a dále za použití násilí do rekreačního objektu. Kromě finanční hotovosti odcizil různé věci, které mohl dále zpeněžit. Celková škoda je vyčíslena na více než 6 tisíc korun. Obvinění pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody si mladý muž převzal v těchto dnech.

 

Neplatí na syna

Devětačtyřicetiletého muže z Lovosicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. K rukám matky neplatí výživné na svého syna, jak mu určil Okresní soud v Litoměřicích. Jeho dluh již činí přes 70 000 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až roční trest odnětí svobody.

 

Litoměřice, 13. 5. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem