Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpečný motocyklista byl dopaden

KLADENSKO - Řidič motocyklu nereagoval na výzvu policejní hlídky. 

V nočních hodinách dne 25. května 2015 policejní hlídka z obvodního oddělení Stochov v rámci kontrolní činnosti na návsi v obci Kamenné Žehrovice v ulici Karlovarská zastavovala přijíždějící motocykl ve směru od obce Žilina.
 
Řidič motocyklu na výzvu policistů nereagoval a ujížděl směrem k obci Doksy. Při projíždění obcí Velká Dobrá řidič v Karlovarské ulici z motocyklu slezl a dal se na útěk do vedlejší ulice, kde byl ihned policejní hlídkou zadržen.
 
Policejním šetřením bylo zjištěno, že neukázněným řidičem je třiceti pěti letý řidič z Kladenska, který u sebe neměl řidičský průkaz. Policisté dále podezřelého řidiče vyzvali ke zkoušce testem na přítomnost drog, které se dobrovolně podrobil. Zkouška byla s pozitivním výsledkem, a to na látku amphetamin/metamphetamin. Následně byl převezen do kladenské nemocnice k odběru biologického materiálu.
 
Při dalším policejním šetření byly policejní hlídkou u motorkáře nalezeny dva sáčky s krystalickou látkou, které byly postoupeny k dalším expertízám. Při provádění kontrolní činnosti ohledně motocyklu bylo zjištěno, že nesouhlasí registrační značka a z těchto důvodů byl motocykl policisty zajištěn.
 
Třiceti pětiletý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. května 2015

vytisknout  e-mailem