Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečný nález

LITOMĚŘICE – Funkční munici zneškodnil pyrotechnik; Nezvaná návštěva; Nevydařený lup 

O víkendu jsme přijali oznámení o nálezu munice poblíž obce Kostelec nad Ohří. Nebezpečný nález odhalil oznamovatel pomocí detektoru kovů. Přivolaný pyrotechnik na místě nalezl několik kusů funkční munice z 2. světové války. Munici zajistil a odvezl ke zneškodnění. V souvislosti s nálezem nedošlo ke škodě na majetku ani ke zranění osob.
 

V případě takovýchto nálezů policisté doporučují, s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.
 

Nezvaná návštěva
Do chaty nedaleko obce Malíč přišel v uplynulém týdnu nezvaný návštěvník. Nejprve vnikl nezjištěným způsobem do kůlny u chaty, kde nalezl krumpáč, kterým poté vypáčil dveře samotné chaty. Z objektu odcizil starožitnou váhu a část lázeňských kamen. Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na více než 8 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže vloupáním a porušování domovní svobody po pachateli pátrají litoměřičtí policisté.
 

Nevydařený lup
Až dvouleté vězení hrozí třem pachatelům, kteří se vloupali počátkem tohoto týdne do neobývaného domu v Hoštce. Po rozbití okna vnikli do domu a do nákupních tašek si připravili knihy, které se chystali odnést. Vyrušil je majitel objektu, který přišel dům zkontrolovat. Přichystaný lup zůstal na místě a poškozený viděl pouze tři prchající postavy. Pro trestný čin krádeže pátrají po neznámých pachatelích policisté ze Štětí.
 

Litoměřice, 13. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem