Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečný pachatel byl zadržen

Policisté zásahové jednotky správy Jihočeského kraje společně se strakonickými policisty zadrželi v jedné z chatových oblastí nebezpečného pachatele. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V polovině týdne policisté ze strakonického policejního ředitelství vypátrali celostátně hledaného, ozbrojeného 31letého muže, na kterého vydal Okresní soud v Sokolově příkaz k zatčení.
Ruční granát RG F1Ruční granát RG F1
Zásahová jednotka správy Jihočeského kraje společně se strakonickými policisty muže zadrželi v jedné z chatových oblastí ve Strakonicích. Při zákroku pachatel použil proti policistům ruční granát.  Při rychlém zásahu jej pachatel nestačil odjistit, granát odhodil, ale ten naštěstí neexplodoval. Granát na místě zajistil krajský pyrotechnik, který uvedl, že účinek granátu v tomto provedení lze odhadnout na přibližně 50 metrů. U muže policisté při prohlídce zajistili automatickou pistoli s devíti náboji, dvě dvouhlavňové brokovnice, jeden mechanický samostříl a 8 šípů. Dále nalezli drogu pervitin a padělané doklady Slovenské republiky.
Provedenou odbornou expertízou bylo zjištěno, že pachatel použil plně funkční upravený obranný ruční granát RG F1 československé výroby. V této souvislosti jihočeští kriminalisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy, ve stádiu pokusu. Z uvedeného trestného činu je podezřelý zvlášť nebezpečný pachatel, jedenatřicetiletý muž z Klatovska.
Ruční granát RG F1 Ruční granát RG F1
Ředitel jihočeské krajské policejní správy plk. Ing. Bc. Radomír Heřman v pátek 10. října 2008 ocenil rozvahu, odhodlanost a profesionalitu, kterou v úterý policisté ze zásahové jednotky prokázali při dopadení nebezpečného pachatele.  Policisté dokázali, že jsou odhodláni a připraveni beze zbytku naplnit znění slibu příslušníka Policie ČR, v jehož samém závěru policista slibuje: " ... při ochraně zájmů České republiky, tzn. občanů, kteří v ní žijí, je připraven nasadit i vlastní život."
"Jsem přesvědčen, že tito naši kolegové prokázali při zatýkání nebezpečného pachatele vysokou profesionalitu a odvahu. Proto jsem je kázeňsky odměnil", uvedl krajský policejní ředitel.

vytisknout  e-mailem