Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečný řidič

České Budějovice - Nebezpečnou jízdu opilého řidiče ukončili včera českobudějovičtí policisté.  

Usednout za volant vozidla pod vlivem alkoholu není příliš dobrý nápad. Jak se zdá, tak to řidiči vozidla tov. zn. Mazda nečinilo pravděpodobně žádný problém. Jízdu tohoto hříšníka naštěstí včera krátce po třetí hodině ranní ukončili v ulici O. Nedbala v krajském městě policisté z českobudějovického oddělení hlídkové služby. Jak to tak bývá, po kontrole dokladů následuje i dechová zkouška. Její výsledek byl pro policisty přinejmenším velmi překvapivý. Osmadvacetiletý řidič ze Strakonicka měl v dechu 1,3 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Za jízdu pod vlivem alkoholu si riskující řidič v rámci zkráceného přípravného řízení již vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Trestní zákoník hovoří jasně:
Kdo vykoná ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
20. února 2012
 

vytisknout  e-mailem