Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebojte se uniformy

TEPLICE - Děti viděly policisty, psovody, strážníky i hasiče. 

     Dnes v dopoledních hodinách proběhla v Proseticích preventivní akce nazvaná „Nebojte se uniformy“ určená pro žáky Základní školy a praktické školy Arkadie, o.p.s. a Speciální základní školy a Speciální mateřské školy Trnovanská.
     Více jak stovku žáků jsme pozvali do prostor služebny teplické městské policie v Proseticích, kde jsme pro ně společně se strážníky připravili zajímavý program. Při příchodu si děti mohly zvenku i zevnitř prohlédnout starší i novější verzi služebního vozidla Policie České republiky, policisté jim ukázali výstroj člena pořádkové jednotky, neprůstřelnou vestu, použití radiostanice, nebo alkoholtester, který si mohli zájemci vyzkoušet.
     U strážníků si mohly děti prohlédnout vozidlo a výstroj, která se používá při odchytu zatoulaných či nebezpečných zvířat, nebo jízdní kola, která používají hlídky městské policie. Na parkovišti bylo připraveno i plně vybavené vozidlo Hasičského záchranného sboru a děti si vyslechly zajímavé informace hasičů o výzbroji, kterou používají při své práci.
     Před desátou hodinou přijeli policisté Služby základních kynologických činností Braňany, kteří všem zúčastněným předvedli ukázku poslušnosti a ovladatelnosti služebního psa, vyhledání ukryté osoby, bezpečnostní prohlídku a zadržení prchající osoby psem, nebo vyhledávání nábojnic. Psovodi i všichni jejich čtyřnozí pomocníci Tango, Teria, Max a Uca, sklidili v průběhu ukázek i na konci bouřlivý potlesk.
     Jednotlivé skupinky dětí si pak mohly prohlédnout budovu, kde sídlí strážníci a díky bezbariérovému přístupu mohly dovnitř i žáci s kombinovaným postižením. Děti si mohly prohlédnout například střelnici a vyzkoušet střelbu z laserové pistole, viděly operační středisko městského kamerového systému, vyslechly si krátkou přednášku o činnosti integrovaného záchranného systému, nebo si mohly nechat sejmout otisky prstů od kriminalistického technika. Prohlídka budovy končila v útulku, kam se umísťují odchycená zvířata, především pak psi.
 
Fotografie z akce ZDE.
 
Teplice, 7. 5. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem