Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nebojte se zavolat na linku 158

TRUTNOVSKO - Agresivní chování některých spoluobčanů 

Na území celé České republiky dochází každoročně k tisícům případů přestupků proti občanskému soužití, které poškození oznamují službu konajícím policistům na obvodních odděleních či přímo na bezplatné telefonní lince 158. Výjimkou není ani území trutnovského regionu. Oznamovatelé přicházejí na policejní služebny s tím, že jim někdo ublížil na cti tím, že je urazil značně nevhodným výběrem slov, která jsou na míle vzdálena slušnému vyjadřování, či jim bylo způsobeno drobné ublížení na zdraví, nebo jim bylo újmou na zdraví pouze vyhrožováno.
Jeden z takových případů zadokumentovali policisté z Trutnova v polovině měsíce července letošního roku. Na službu konajícího policistu se obrátil s žádostí o pomoc třiasedmdesátiletý muž, který měl být v Trutnově, Horním Starém Městě na Úpské ulici napaden procházejícím mužem. Oběť útoku inkasovala několik úderů, které byly vedeny na horní i dolní část těla. Místní policisté se po uvedeném oznámení pustili do pátrání po dosud neznámém pachateli shora uvedeného ataku. Šetřením muži zákona zjistili, že se shora uvedeného protiprávního jednání měl dopustit pětapadesátiletý muž, který většinu svého volného času tráví se svým čtyřnohým přítelem, který často pobíhá „ na volno“ v jeho blízkosti, pod širým nebem. Pro trutnovské policisty není shora uvedený člověk žádnou neznámou osobou. Jeho hrubé vyjadřování si vyslechl už nejeden slušný občan Trutnova.
Zadokumentovaný přestupek policisté předali k dalšímu opatření správnímu orgánu Městského úřadu v Trutnově, který může přestupci uložit pokutu či jinou sankci.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by se stali poškozenými v podobných případech, nechť ihned kontaktují bezplatnou telefonní linku 158. Včasné oznámení protiprávního jednání vede k tomu, že policisté v mnoha případech podezřelého výtečníka zajistí ještě na místě činu nebo v jeho těsné blízkosti. Takovýto „čerstvý“ případ je potom během několika hodin ze strany Policie České republiky zadokumentován a obviněný z přestupku v několika následujících dnech od správního orgánu odchází s uloženou sankcí.
Trutnovští policisté by chtěli tímto článkem oslovit všechny slušné občany, aby se v případě zjištění jakéhokoli protizákonného jednání ze strany agresivních jedinců, kteří mezi námi žijí, nebáli věc co nejdříve oznámit na bezplatnou telefonní linku 158 či bezplatnou telefonní linku strážníků Městské policie Trutnov 156.
por. Bc. Udo Ertner
8. 8. 2013 v 11:10
Čtěte také: Domácí násilí

vytisknout  e-mailem