Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nebylo to jen jednou

SOKOLOV – Policisté zadrželi osmadvacetiletého muže 

Kriminalisté vypátrali a následně zadrželi osmadvacetiletého muže, který měl na budově sokolovské střední školy poškodit vstupní dveře a následně rozbít skleněnou výplň okna. Poté, co se mu podařilo vniknout do areálu školy, měl tento objekt prohledat a z kanceláří odcizit nalezenou finanční hotovost. V dalších třech případech muž využil nepřítomnosti majitelů v zahrádkářské kolonii na Šenvertě, kde měl vniknout do chatek, ze kterých si měl odnést různé oblečení, dalekohledy, teploměr a další nalezené věci. Poslední dva případy se týkaly sokolovských základních škol, které měl muž prohledat a na místě odcizit nalezenou elektroniku, fotoaparát a finanční hotovost.  
 
Osmadvacetiletý muž se tohoto jednání měl dopustit i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Sokolově pravomocně uznán vinným, mimo jiné, pro přečiny krádeže a svým jednáním měl způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 60 tisíc korun.
 
Po umístění do policejní cely, zahájil komisař proti muži trestní stíhání, a to pro pokračující přečin krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Policejní komisař podal návrh na státní zastupitelství na vzetí obviněného do vazby, o kterém bude rozhodovat soudce Okresního soudu v Sokolově.
 
por. Ing. Pavel Valenta
25.02.2012

vytisknout  e-mailem