Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nebylo to poprvé

Jeseník - Během tří skutků se 18letý mladík dopustil hned pěti přečinů 

 

Osmnáctiletý mladík z Uhelné se měl během tří skutků dopustit hned pěti přečinů a způsobit škodu za více jak 15.000 Kč. Policejní komisař mu sdělil podezření z přečinu krádeže ve stádiu pokusu, ublížení na zdraví, výtržnictví, krádeže a poškozování cizí věci.

Hned první den letošního roku fyzicky napadl 34letého muže z Javorníku. Před restaurací v Uhelné hodil po poškozeném 1 metr dlouhou kovovou tyč, která ho zasáhla do oblasti hlavy a zápěstí levé ruky. Zranění 34letého muže si vyžádalo lékařské ošetření a následnou třítýdenní pracovní neschopnost.

O měsíc později se v podnapilém stavu vloupal do uzamčeného osobního vozidla. To bylo zaparkováno pod přístřeškem rodinného domu v Uhelné, části Horní Fořt. Právě, když začal mladík prohledávat kastlíky, přistihl ho 56letý majitel, který jej na místě zdržel a předal přivolané policejní hlídce.

Poslední „lumpárnu“ provedl 18letý mladík 13. února, kdy se vloupal do soukromého objektu ve Vlčicích. Z dílny odcizil měděné kabely a vrtačku. Všechny ukradené věci si schoval nedaleko ve staré nepoužívané budově. Na místo činu se vrátil ještě týž den, ale již se stejně starým komplicem, aby odcizili i další věci. Když se o pár dnů na vloupání přišlo, policisty k podezřelým přivedl speciálně vycvičený pes.

Mladík se všech skutků dopustil i přesto, že byl již za krádež v posledních třech letech pravomocně odsouzen.


por. Ing. Tereza Neubauerová

22. února 2011

vytisknout  e-mailem