Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechal řídit opilého

TEPLICE - To neměl dělat; Cizinec je bez mobilu a další zprávy.  

Nechal řídit opilého
     Začátkem března sdělili policisté podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 34letému muži, kterého hlídka kontrolovala v Teplicích za volantem osobního vozidla. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,8 promile alkoholu v dechu, navíc zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Muži tak hrozí až roční vězení, trestu se ale zřejmě nevyhne ani jeho o dva roky starší spolujezdec.
     Z výsledků šetření vyplývá, že nechal muže své auto řídit, i když věděl, že je pod vlivem alkoholu. Před jízdou totiž společně popíjeli a sám měl v dechu přes 2,1 promile alkoholu. Tím, že umožnil jinému spáchání trestného činu, se sám dopustil protiprávního jednání a policisté mu včera sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky formou účastenství. Nyní už bude záležet jen na soudci, zda ho uzná vinným a jaký trest mu případně uloží.
Nechal řídit opilého.mp3 
 
Cizinec je bez mobilu
     Soudní líčení čeká 25letého muže, který včera před polednem okradl v Bílině cizince. Muž přistoupil k vozidlu, ve kterém seděl poškozený, zaklepal na okénko a dal se s ním do řeči. Když si všiml mobilního telefonu I-phone4 odloženého v autě, sáhl dovnitř, mobil v hodnotě téměř 15 tisíc korun vzal a dal se na útěk.
     Policisté na základě přijatého oznámení začali ihned po pachateli pátrat a díky výborné osobní a místní znalosti ho na základě popisu ještě týž den zadrželi. Muži předali sdělení podezření pro přečin krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
Cizinec je bez mobilu.mp3 
 
Vykradený sklep
     Škodu přes 35 tisíc korun způsobil zatím neznámý pachatel, který se v Duchcově vloupal do sklepních prostor obytného domu. Ze sklepní kóje následně poškozené odcizil například oblečení, obuv, kosmetiku, drogistické potřeby a alkohol. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 
Z auta zmizely cigarety
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl nákladní vozidlo. Podle výpovědi řidiče mu zloděj během zavážení prodejen zbožím odcizil z nákladového prostoru zaparkovaného auta krabici s několika desítkami kartonů cigaret různých značek v celkové hodnotě téměř 35 tisíc korun. V případě dopadení se bude zloděj zodpovídat ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
"Ještěrka“ zůstala bez vidlice
     Až dvouleté vězení hrozí v případě dopadení zatím neznámému zloději, který kradl u hypermarketu v Teplicích. Včera odpoledne odcizil z vysokozdvižného vozíku odstaveného v zadním traktu prodejny jednu z ložných vidlic v hodnotě asi 10 tisíc korun. Železo skončilo ve sběrně, policisté nyní po pachateli krádeže intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 21. 3. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem